想問大家BB 便便有血絲嚴重嗎?(有圖)

pp123456
|

BB 便便有血絲,兩個月全人奶,想問咩原因?

runningma
|
快d睇醫生啦,有血絲係有問題先會咁,我地唔會知咩事㗎,要醫生睇過至知
pp123456
|
runningma 發表於 18-9-9 23:33
快d睇醫生啦,有血絲係有問題先會咁,我地唔會知咩事㗎,要醫生睇過至知
...

宜家去急症室?諗住聽日先睇,所以問下先
wong太
|
pp123456 發表於 18-9-9 23:17

我囡屙左5個月有血絲嘅便便,入過3次政府醫院,次次都有驗血,尿,屎,照X光,打抗生素,最後乜事都驗吾到,醫生都吾知咩事,次次都話可能係??,冇次比實答案,之後放棄再入院治療,去睇兒科醫生話係肛門屙損左,吾洗擔心,開左肚風藥,同塞PP嘅藥,食左半個月左右就好返曬啦
K2D
|
pp123456 發表於 18-9-9 23:36
宜家去急症室?諗住聽日先睇,所以問下先

如果BB食得玩得瞓得,唔需要太擔心,明天再去睇醫生都可以,唔使去睇急症。
我小朋友以前全人奶,都有試過便便有血絲。有啲人話係前奶食得太多,消化得唔好!
cathyleung1
|
runningma 發表於 18-9-9 23:33
...

bb女?可能假月經? 親人初生b 女未滿月時試過 一星期左右就無野。但都是先看醫生吧。
新秦先生
|
終於連屎都有得睇喇.
pp123456
|
wong太 發表於 18-9-9 23:57
我囡屙左5個月有血絲嘅便便,入過3次政府醫院,次次都有驗血,尿,屎,照X光,打抗生素,最後乜事都驗吾到 ...

咁我都冇咁擔心,好驚係咩大事,又唔想去急症室,多謝你
pp123456
|
cathyleung1 發表於 18-9-10 00:01
bb女?可能假月經? 親人初生b 女未滿月時試過 一星期左右就無野。但都是先看醫生吧。
...

係仔,要等聽日去睇
pp123456
|
K2D 發表於 18-9-10 00:00
如果BB食得玩得瞓得,唔需要太擔心,明天再去睇醫生都可以,唔使去睇急症。
我小朋友以前全人奶,都有試過 ...

可能真係飲得前奶多,因為佢成日啜幾分鐘就唔啜
pp123456
|
新秦先生 發表於 18-9-10 00:04
終於連屎都有得睇喇.

好抱歉,喺度問呢d.
mameme
|
新秦先生 發表於 18-9-10 00:04
終於連屎都有得睇喇.

以前睇過大姨媽添,今次睇埋b cp.s.樓主唔緊要,我寧願睇b c,祝bb平安
新秦先生
|
pp123456 發表於 18-9-10 00:17
好抱歉,喺度問呢d.
我自己都有責任,係我好奇心太重.

註:曾經,我都試過成包屎拎埋去比醫生睇,明白的. 另祝bb早日康復.
新秦先生
|
mameme 發表於 18-9-10 00:24
以前睇過大姨媽添,今次睇埋b cp.s.樓主唔緊要,我寧願睇b c,祝bb平安
...
下次有pm我,一齊研究下.
MC(TIGER)
|
我仔以前都試過,都係全人奶。
如果樓主擔心,可以帶BB去睇一次醫生 先
siuballball
|
比我就去睇醫生,人地個B無事唔代表你個個無事,便有血唔係正常野,bb如果腸胃出血可以好大單
moma1023
|
pp123456 發表於 18-9-9 23:17

你有沒有吃些特別的東西? 例如辣、或刺激性的食物。
我仔仔四個月時,我中午忍唔住口食左叻沙,晚上仔仔便便見血絲,我第二天睇e生,e生話可能係食物刺激到腸胃。之後我介清,又真係冇再出現。如果無黏液,不要太緊張,看醫生排除了腸胃炎的可能後,注意一下飲食就好。

cakii
|
似腸胃炎
cakii
|
似腸胃炎
pp123456
|
mameme 發表於 18-9-10 00:24
...

多謝