法國醫院照超聲波係walk-in嗎?

soyin07
|

大家好,我想問吓法國醫院照超聲波係咪walk-in?星期一至五有嗎?我打電話去法國醫院,佢話要有referral先可以「預約」
因為之前睇其他媽媽講walk-in就得,所以想問吓次應該點做

同埋我第一次照超聲波同超結構都係搵旺中覃醫生,但我打去想book時,佢話過咗24週後唔照
想請問我有咩地方仲可以去照呀?
google_hi
|
無醫院跟開產檢或預約生仔?

正常你應該去私家/家計會 開張懷孕證明,之後去醫院WALKIN排期,佢如果有得做唐氏或結構就會比期你,但你過左24週就難講D,因為呢兩個都係24週前做先最有用,拎完張紙問返醫院點安排啦
soyin07
|
醫院有做產檢嘅。但想另外再照超聲波,因為而家醫院無照,有啲唔放心。
kayu826
|
聯合唔係公立醫院咩?
公立醫院除左唐氏同結構無得照超聲波
仲要結構高齡先有期
soyin07
|
kayu826 發表於 18-9-10 13:10
聯合唔係公立醫院咩?
公立醫院除左唐氏同結構無得照超聲波
仲要結構高齡先有期

聯合無照吖,淨係聽心跳
kayu826
|
soyin07 發表於 18-9-10 13:40
聯合無照吖,淨係聽心跳

咁你又問聯合醫院照超聲波係唔係walk in(emoji)
melomelomelody
|
soyin07 發表於 18-9-10 13:40
聯合無照吖,淨係聽心跳

我第一次去聯合見姑娘,佢已經話唔會俾期我,叫我自己出去照結構嗰d。我去左2次見佢只係聽胎心就冇去喇,自己出私家產檢,個個月見下呀b,個心都定d
XX煩人一個
|
soyin07 發表於 18-9-10 09:21
大家好,我想問吓聯合醫院照超聲波係咪walk-in?星期一至五有嗎?我打電話去聯合醫院,佢話要有referral先 ...

聯合係高齡/出面d超聲波check到有問題先會有得照,密到一個星期到兩星期一次
其實係尖沙咀好多私家可以照,可以bk搵下,始終人夾人啊
soyin07
|
死火啦,我大懵,我一直想講法國醫院
而家改返喇~
soyin07
|

攪到大家好亂,對唔住...