影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

村長有兩件私服拍賣做公益,其中一件仲係20160220樂作人生上海場影poster既外套,好有紀念價值

子爵府

回覆樓主:

呢篇評論專講村長對程天佑啱啱失明既眼神既演譯,讀完再睇劇,係咪有同感?

男爵府

回覆樓主

套戲真係好悶,姜生涼生兩個好煩厭,成日哥哥哥,如果唔係有鐘漢良一早棄船

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

sasara123 發表於 18-10-20 00:19
村長有兩件私服拍賣做公益,其中一件仲係20160220樂作人生上海場影poster既外套,好有紀念價值 ...

係,如我係土豪就會搶格仔褸...

但好似墨綠西裝多view d

珍珠宮

mmabc 發表於 18-10-20 01:33
套戲真係好悶,姜生涼生兩個好煩厭,成日哥哥哥,如果唔係有鐘漢良一早棄船
...

好彩呢個世界有fast forward

童年回憶殺我飛哂

兩兄妹既「甜蜜」戲我都飛哂,睇到有d作嘔..

珍珠宮

mmabc 發表於 18-10-20 01:33
...

呢個藝人媒體指數比較有認受性

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都睇完了 已經訓練到唔理個劇情,只睇村長,尾段叫姜生走,扮無盲,啲表情好正

伯爵府

jasmine0527 發表於 18-10-20 15:32
我都睇完了 已經訓練到唔理個劇情,只睇村長,尾段叫姜生走,扮無盲,啲表情好正
...

就為他每一個令人讚嘆又自然的表情,完全每令我地失望

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

AC117 發表於 18-10-20 17:04
就為他每一個令人讚嘆又自然的表情,完全每令我地失望

睇到尾段我自己心入面想咁樣改寫:

天佑話以後佢地各行各路之後,姜生好唔捨得,含淚問:天佑,給我抱你最後一次好嗎? 天佑扮作冷漠:隨便你! 姜生上前,不料被茶几拌倒,整個人裁在地上,各人大驚。
天佑情急之下,向左邊叫:姜生! 怎麼了??
但原來姜生是跌在右邊地上,此時姜生見天佑問話的方向相反,很奇怪,在地上爬起,捉著天佑雙手,搖他: 天佑,我在這裏,你看不見嗎? 姜生終於發現,天佑雙眼是和她的眼,對不上的! 姜生大驚,哭叫著:天佑!天佑!你這是怎麼了?你發生什麼事了?為什麼要瞞著我?

做到呢度等下集

伯爵府

jasmine0527 發表於 18-10-20 17:27

天佑話以後佢地各行各路之後,姜生好唔捨得,含淚問:天佑,給我抱你 ...

妳改真係好正,這套戲最令人失望是一天甜一天苦,還以為天佑雖然暫時盲了,但換黎姜生在她身邊,但又比天佑這樣做被迫分開,好彩無成全涼生,但可以咁輕易放棄自己單車遊

子爵府

ggsbb 發表於 18-10-20 09:16
係,如我係土豪就會搶格仔褸...

但好似墨綠西裝多view d

村長著呢件墨綠好貼服好slim,格仔冇咁睇到佢身型既優點,俾我揀都鍾意墨綠多啲,不過格仔真係有特別意義。

諗起王爺既戲服,點都唔夠啲土豪搶

子爵府

jasmine0527 發表於 18-10-20 17:27

天佑話以後佢地各行各路之後,姜生好唔捨得,含淚問:天佑,給我抱你 ...

後面仲有30集,姜絲咁快知道天佑盲咗,嗰30集講乜好?

我睇到網民討論緊姜絲究竟係愛天佑,定係愛天插,只係人就俾咗天佑?如果佢真愛天佑,幾時開始?

伯爵府

sasara123 發表於 18-10-20 18:27
村長著呢件墨綠好貼服好slim,格仔冇咁睇到佢身型既優點,俾我揀都鍾意墨綠多啲,不過格仔真係有特別意義 ...

今年衣著潮流興格仔,村長著得好sharp 各有各好

子爵府

回覆樓主:

今日响豆瓣睇到篇劇評提到呢套劇既bugs,都幾好笑,例如雞湯炖完變咗鰂魚湯,程天佑入火場係瘦既補拍版,出火場變完原版。

子爵府

回覆樓主:

如果原片跟住原著啲狗血劇情拍,有啲劇情我好有興趣睇村長點做,可惜想睇冇乜可能

子爵府

ggsbb 發表於 18-10-20 09:40
呢個藝人媒體指數比較有認受性

內地榜好多垃圾榜,呢個藝人排行榜確實最多人攞嚟做指標。

貼埋19號

翡翠宮

sasara123 發表於 18-10-20 18:34
後面仲有30集,姜絲咁快知道天佑盲咗,嗰30集講乜好?

我睇到網民討論緊姜絲究竟係愛天佑,定 ...

仲有咁多集架? 咁我唔識作落去了 都係等更新算

子爵府

jasmine0527 發表於 18-10-20 19:17
仲有咁多集架? 咁我唔識作落去了 都係等更新算

繼續寫啦, 你寫得好好呀! 我好有興趣睇落去呀!

翡翠宮

vivimere 發表於 18-10-20 19:37
繼續寫啦, 你寫得好好呀! 我好有興趣睇落去呀!

多謝你呀 我只諗到呢幕咋,代入咗姜生,如果我係佢,一定會撲埋去(反正已經咁決絕唔會再見)

子爵府

jasmine0527 發表於 18-10-20 19:42
多謝你呀 我只諗到呢幕咋,代入咗姜生,如果我係佢,一定會撲埋去(反正已經咁決絕唔會再見)
...

咁就嘥咗程天佑一片苦心

呢套劇令我諗起宋慧喬套藍色生死戀,尤其見到天插某啲苦情既表情 當年睇時,鍾意元彬個角色多過宋承憲,宋承憲做得太chok,個角色性格又拖泥帶水,好煩。

首頁

尾頁

跳至