自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

屋企30幾樓高層都入到蚊,仲要係疑似白紋伊蚊,大家都小心防蚊呀!我平時真係做足防蚊㗎!只係無唸過瞓覺有紗窗會中招,可能尋晚太大風吹到個紗有少少空隙先入左隻蚊入來

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

似喎,平時D蚊全黑架,小心留意住小朋友好D

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我都覺得似呀,而家俾佢食多d增強抵抗力嘅嘢

水晶宮

回覆樓主

似呀!留意住小朋友情況。

複式洋房

iki 發表於 18-9-10 21:24
似喎,平時D蚊全黑架,小心留意住小朋友好D

其實我c6都話似,我依家將隻蚊屍keep起左,萬一小朋友有乜唔對路都有隻蚊化驗下。希望無事。其實我唸緊係咪好多人都俾白紋伊蚊咬過,而當中少數人先會有中登隔熱㗎?定係多數咬中都大機會中招?唉,點解隻蚊唔咬我要咬佢喎

大宅

回覆樓主

就算係白紋伊蚊都未必有登革熱既
唔使咁擔心住,留意住有無病徵啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Lok0211878 發表於 18-9-10 21:37
其實我c6都話似,我依家將隻蚊屍keep起左,萬一小朋友有乜唔對路都有隻蚊化驗下。希望無事。其 ...

被白紋伊蚊咬也未必中招,佢本身未必帶有病毒,你留意住小朋友有冇其他異樣,唔好嚇自己又嚇親佢先

首頁

尾頁

跳至