點支付比較平

dragonair
|
支付寶, PPS, 信用咭, PAYPAL
邊個會平些
veronicav
|
支付寶HK
oceandeepsea
|
香港支付寶,快靚正,兩三千都係咁比
kittykwok385
|
回覆 dragonair 的帖子

支付寶大陸版最平
卡邦尼意粉
|
kittykwok385 發表於 18-9-10 13:59
回覆 dragonair 的帖子

支付寶大陸版最平

最平一定係支付寶大陸版, 其次就係支付寶HK, 而且仲有印花儲
lyh80115
|

N年前開始已用大陸銀行户口,無手續費。最重要係可以玩其他内地網站,今日喺京東及12306買咗1300蚊高鐵票,一共慳咗50蚊,啲香港支付方法雖方便但廢!
1號閑人    發表於 18-9-27 10:19
kittykwok385
|
回覆 lyh80115 的帖子

請問你用12306 買左的高鐵票,可以在香港高鐵站售票機拿到票嗎?
lyh80115
|
kittykwok385 發表於 18-9-11 00:36
回覆 lyh80115 的帖子

請問你用12306 買左的高鐵票,可以在香港高鐵站售票機拿到票嗎?

内地段應該攞唔到,我係買深圳北出發,打算深圳北攞。回程考慮坐下動感號去西九龍,會喺内地取票。
oceandeepsea
|
但係有時廢廢地先有安全感,綁卡係有d驚,我係貪係淘寶買完野,版面可以直跳去香港支付寶,即顯示對換價,扣幾多港紙,一目了然,入密碼就搞掂,所以放棄左pps,而且依家充支付寶好方便,係7仔入,未收好銀包,已經收到sms通知
miniyan
|
最平係大陸的支付寶
但返去開戶口好耐,要3個鍾
以後每個月北上按摩,入1千人仔落戶口
夠哂用啦,幫人淘野都夠
卡邦尼意粉
|
miniyan 發表於 18-9-11 17:14
最平係大陸的支付寶

咁又唔洗3個鐘, 只要去岩銀行, 同埋唔好入錯資料後撳ESC, 咁就應該35分鐘左右就完成開戶, 大部分時間都係對住部機入資料
ms.coffee
|
miniyan 發表於 18-9-11 17:14
最平係大陸的支付寶

咁大陸支付寶對比香港支付寶差幾多元
akichanhn
|
ms.coffee 發表於 18-9-12 14:30

其實應該差唔係好多,香港支付寶要增值左先付款,咁無費用,但就係付款時Hkd按人民幣兌換率去轉人仔付款,

而大陸支付寶係本來係人仔,無匯率差額
MiuMiuLi
|

睇你入錢落大陸銀行或大陸支付寶時既匯率,唔一定平 D,如果係早一兩個月前入錢去人仔,匯率係貴,早兩三個月重貴,變左用支付寶香港就平 D~
andyman
|
大陸支付寶有得走位呀, 趁平時買多啲人仔存在香港的人民幣戶口先, 上開大陸就入落去大陸戶口, 要用時先轉入大陸支付寶。

cloverliu
|
支付寶
anyuser18
|
首選內地支付寶
次選香港支付寶,用餘額
HikaAuYe
|
如要充值大陸支付寶 , 無手續費, 可 pm 我
小談心
|
用香港仔支付寶,免手續費
meimei小朋友
|
我以為用pps 平過香港支付寶,pps 手續費好似是 1.5%, visa card 好似是3%, 那麼香港支付寶是多少?