用預約通登記(第二胎)

A豬MA
|
請問有無媽媽試過用預約通登記,沒有upload住址證明,只填寫(同我第一胎個地址一樣,登記一樣醫院),收到排期通知,仲有無需要帶住址證明?備註無要求(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Ballz
|
我第二胎用預約通,一樣要住址証明,如果你係填既,產檢果日都要補番住址証明既信。
我係book 廣華,第一次產檢佢要我補番懷孕証明同住址証明正本比佢。
hmjanuaryc
|
A豬MA 發表於 18-9-10 11:11
請問有無媽媽試過用預約通登記,沒有upload住址證明,只填寫(同我第一胎個地址一樣,登記一樣醫院),收到 ...

我無upload住址證明,因為我啲信全部寄返去我屋企,威院要求我帶老公的住址證明同結婚證書正本。
A豬MA
|
Ballz 發表於 18-9-10 13:30
我第二胎用預約通,一樣要住址証明,如果你係填既,產檢果日都要補番住址証明既信。
我係book 廣華,第一次 ...

謝謝,係咪備註都係無寫?
A豬MA
|
hmjanuaryc 發表於 18-9-10 14:35
我無upload住址證明,因為我啲信全部寄返去我屋企,威院要求我帶老公的住址證明同結婚證書正本。
...

如何通知你?因為佢完全無提及⋯
Ballz
|
A豬MA 發表於 18-9-10 15:22
謝謝,係咪備註都係無寫?

無寫。之後佢會打比你同埋寄產檢紙比你去產檢ga. 到時提供番。
hmjanuaryc
|
A豬MA 發表於 18-9-10 15:23
如何通知你?因為佢完全無提及⋯

我收到佢地預約通sms confirm,大約一星期後就收到佢地封信,除咗第一次產檢通知書,仲有個講座,同埋2月一次產檢預約,其中有份文件就係要我去補交住址證明,若果產檢當日都提交唔到就會取消所有預約
A豬MA
|
Ballz 發表於 18-9-10 15:28
無寫。之後佢會打比你同埋寄產檢紙比你去產檢ga. 到時提供番。

感謝!
A豬MA
|
hmjanuaryc 發表於 18-9-10 16:21
我收到佢地預約通sms confirm,大約一星期後就收到佢地封信,除咗第一次產檢通知書,仲有個講座,同埋2月 ...

謝謝你!