鼻寒聲搞到要同C6分房瞓

maylee117
|
自從年頭屋企附近既工程開始施工
C6個鼻就好似都開始施工咁 晚晚都勁大鼻寒聲 (佢本身冇既
搞到我瞓得勁差 番工又釣魚
同佢傾過呢個問題 而家C6為左等我有覺好瞓 主動搬左過書房到瞓
佢都係出於好意 但我又唔想兩公婆搞到要分房瞓咁無癮
唔通佢鼻寒一直唔好就一直分房瞓咩
nms
|
帶耳塞
rita1208
|
maylee117 發表於 18-9-10 12:06
搞到我瞓得勁差 ...

睇醫生先。如有睡眠窒息就要帶機瞓。
sophiewong0103
|
都好呀, 你C6會為左你主動訓書房
如果唔想以後都分房訓, 一係就你習慣下, 一係就搵下係咩搞到佢有鼻寒
gtg435i
|
我都試過, 但係我發覺叫C6 打側訓之後佢就冇鼻寒
你可能試下
mini122
|
我以為鼻寒昵啲不嬲有開先會有,會到咁上下年紀先開始有架咩
Mcmanaman
|
我老婆好大鼻寒聲

我訓廳都成 8 年....
Danny3101
|
Mcmanaman 發表於 18-9-12 10:09
我老婆好大鼻寒聲

我訓廳都成 8 年....

左位置做 廳長(emoji)
ttracyy
|
簡直身同感受呀JM 我C6 D鼻鼾聲都超勁...
冇比鼻鼾聲嘈到訓唔到既人係永遠都唔會明有幾慘!! 晚晚都好似行雷咁!!
絕對同意樓上講法 要快D搵到係咩原因搞到佢打鼻鼾 再諗方法解決
Ms.cheung
|
搞到我瞓得勁差 ...

我老公都係!
我一定要早過佢訓,我訓著後就聽唔到佢的鼻寒聲
hamsterma
|
搞到我瞓得勁差 ...

好明白你嘅感受
超級女超人
|
搞到我瞓得勁差 ...

我都好驚呢樣野,我係嘈少少都瞓唔到,而我都試過帶耳塞同痴膠紙嗰啲,但都無用。
仲可以點算(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
天地乖離
|
要早過佢瞓,否則就硬幹!會習慣的。。初頭可用耳塞
maylee117
|
ttracyy 發表於 18-9-13 10:34
簡直身同感受呀JM 我C6 D鼻鼾聲都超勁...
冇比鼻鼾聲嘈到訓唔到既人係永遠都唔會明有幾慘!! 晚晚都好似行雷 ...
睇過家庭醫生喇佢話C6突然有鼻鼾應該係受外來環境影響 eg 轉新環境 空氣污染 etc
C6呢冇咩轉變 屋企附近咁岩又有工程 我諗都係空氣污染問題
都特登去睇過D空氣清新機 但好多都好大部 間房冇位擺
rabbit2baby
|
搞到我瞓得勁差 ...

帶下耳塞瞓睇下會唔會好啲!
cindy8888
|
我想問C6係咩意思?
crystal媽咪
|
cindy8888 發表於 18-9-18 06:47
我想問C6係咩意思?

C6=死佬, 老公嘅意思
anniefungabc
|
maylee117 發表於 18-9-14 11:03
睇過家庭醫生喇佢話C6突然有鼻鼾應該係受外來環境影響 eg 轉新環境 空氣污染 etc
C6呢冇咩轉變 屋企附近咁 ...
jm你系邊到睇呀?
我用緊amaircare,係modus到買,好細部,一定夠位擺
拎上手都係得2kg,但夠成2百尺用

linglong207
|
我絕對明白比老公啲鼻鼾嘈到瞓唔到嘅辛苦,我老公以前冇,係昵一年至有仲超大聲,本身我睡眠質素勁差,好難入睡,所以絕對冇可能我瞓著先,而佢係秒速瞓著。我辛苦到晚晚失眠頭痛,要佢睇醫生又唔肯,最終我要食安眠藥至可以瞓到,真係其他人好難明白😖
cindy8888
|
crystal媽咪 發表於 18-9-18 08:58
C6=死佬, 老公嘅意思