决定收工唔生,你們點避孕

she811
|
打算年尾生埋小B收工,若是你們會以咩方式避孕?
A 套
B 紮
C 環
|
C
touko
|
控制日子得唔得加?
例如規定只在M完後5日內...
我要做媽媽
|
環好似系有脫落既風險架,而且對女性身體唔好
pigpiglamlam
|
我揀b,不過要排期
私家做又唔知幾錢
ipcs
|
she811 發表於 18-9-10 14:34
A 套
B 紮

三個選擇唔夠呀,可唔可以加多個「食藥」?
我食緊單一荷爾蒙,人奶媽都啱食,而家食緊第三個排,我食第一排中間嚟過1次M到而家未有嚟M。護士話咁係正常。
pigpiglamlam
|
touko 發表於 18-9-10 15:51
控制日子得唔得加?
例如規定只在M完後5日內...

搏唔過,我99當年計安全期都中咗3個…
JD930
|
A 套
B 紮

老公紮
chaxxcha
|
帶套都吾安全?吾想紮又吾想帶環
agneau
|
she811 發表於 18-9-9 22:34
A 套
B 紮

我都有呢個疑問,本身想揀B,但c6話A比較好,自己一定唔會揀食藥。
GCHK
|
A可能比較好,不過都唔係100%sure
Pink_girl
|
A 套
B 紮

叫老公紮
CHANMIUSHA
|
A 套
B 紮

睇自己年齡同埋唔想再生就B.
其實我都想知,如果係公立醫院生可唔可以要求剖腹產順便紮埋?
she811
|
CHANMIUSHA 發表於 18-9-10 21:50
睇自己年齡同埋唔想再生就B.
其實我都想知,如果係公立醫院生可唔可以要求剖腹產順便紮埋?
...

呢個我答你一部份,政府醫院系無得要求剖腹的,除非醫生認為有需要
she811
|
agneau 發表於 18-9-10 18:14
我都有呢個疑問,本身想揀B,但c6話A比較好,自己一定唔會揀食藥。

我都唔揀食藥
she811
|
ipcs 發表於 18-9-10 17:14
三個選擇唔夠呀,可唔可以加多個「食藥」?
我食緊單一荷爾蒙,人奶媽都啱食,而家食緊第三個排,我食第一 ...

個人覺得食藥唔健康,而且我無咩記性不可取
wcbbbbbb
|
A 套
B 紮

如果開刀生
可以順便紮埋,一次過
emimi
|
A帶套
帶環同結紥我都覺得傷害緊自己身體,我fd帶緊環,m到流足十幾日,想搞都搞唔到,咁真係避緊孕囉 我本身荷爾蒙失調亦唔敢亂食藥
贏在起跑線
|
有冇帶環既媽媽分享下?我生完都想戴環
係咪會有線係體外?冇得用棉條?
ErnieCheung
|
A 套
B 紮

打針