懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

我覺得肚餓就要食,唔好諗太多

大宅

小驚 發表於 18-9-10 19:28
食粒粒芝士都係可個好好嘅選擇,對補鈣都好。
你唔嫌煩,仲可以烚菜做消夜
...

而家食唔落太清淡芝士可能係一個比較好的選擇

大宅

wsyggk 發表於 18-9-10 19:33
梗係食啦,飲奶或者食麥皮啦!

OK,謝謝你!飲奶係個不錯的選擇

大宅

企鵝仔小P 發表於 18-9-10 19:41
餓就食野啦 放鬆心情最緊要呀
怕糖份高既話 平時就盡量飲少d甜野
祝好好孕

謝謝你

複式洋房

Yaty 發表於 18-9-10 15:19
啱啱踏入第9週,已經無再嘔同反胃,反而好易餓,但上網睇話早期易餓係媽媽心理作用,並非BB需要!所以又唔 ...

少食多餐。 我就係頭3個月肥超多。 好後悔

大宅

Yaty 發表於 18-9-10 03:08
多謝你!咁我都可以食飽飽訓覺啦

咁就乖啦

大宅

Jagiya 發表於 18-9-10 22:03
少食多餐。 我就係頭3個月肥超多。 好後悔

其實我都係驚呢樣!唯食D健康小食!有D媽咪介紹芝士、奶同果仁希望飽肚得又唔肥啦:mother:

大宅

agneau 發表於 18-9-10 22:31
咁就乖啦

別墅

k_yinging 發表於 18-9-10 17:12
照食, 嗰陣我臨訓都要食個包先訓到~

我都係,

男爵府

回覆樓主

唔好網上講咩信咩,我頭4個月好食得就重左15磅,後期反而唔特別餓,無糖尿,全期重唔夠30磅,生完3個月後無特別減過,都只係比陀b前重5磅。結論係:其實人人情況唔同,你有問題去檢查時問醫生。

大宅

KILW 發表於 18-9-10 22:41
唔好網上講咩信咩,我頭4個月好食得就重左15磅,後期反而唔特別餓,無糖尿,全期重唔夠30磅,生完3個月後無 ...

我明白啦!多謝你!我會注意啦!餓就食、食得健康應該都問題不大:mother:

男爵府

啱啱踏入第9週,已經無再嘔同反胃,反而好易餓,但上網睇話早期易餓係媽媽心理作用,並非BB需要!所以又唔 ...

我餓左就食,點解唔食?我生出來個b七斤2不知幾好,順產, 而且我都好健康。頭痛多休息!

大宅

bchuma 發表於 18-9-10 23:05
我餓左就食,點解唔食?我生出來個b七斤2不知幾好,順產, 而且我都好健康。頭痛多休息!
...

哇、七斤2仲要順產!你好勁呀我生大仔時7磅半(應該係6斤多D)、已經差D生唔到!要用真空吸出來!外陰仲要剪一刀、嗰種痛、而家仲記憶猶新

男爵府

Yaty 發表於 18-9-10 23:11
哇、七斤2仲要順產!你好勁呀我生大仔時7磅半(應該係6斤多D)、已經差D生唔到!要用真空吸出來!外 ...

形容得好可怕。我大仔6斤9都係順嘅。係我差唔多無氣果時出左來 無剪⋯⋯

複式洋房

醫生都建議係少食多餐咯,keep住有野落肚但唔好堆埋食一次食太多堆積脂肪消化不良甚至會食滯添。可以試試~飲水,食蘋果等水果,消化餅蘇打餅,堅果之類做零食。頭3個月好似話bb個系統未同媽咪身體連接所以食補品都會係肥媽咪,所以頭三個月均衡飲食但不可進補或增加太多食量。

大宅

bchuma 發表於 18-9-10 23:29
形容得好可怕。我大仔6斤9都係順嘅。係我差唔多無氣果時出左來 無剪⋯⋯
...

最慘係生完個胎盤仲係子宮裡面、個醫生伸隻手入去撩、嗰下堅想暈、

大宅

yangw 發表於 18-9-11 01:15
醫生都建議係少食多餐咯,keep住有野落肚但唔好堆埋食一次食太多堆積脂肪消化不良甚至會食滯添。可以試試~ ...

我上網睇好多媽咪都係咁講!今日買咗一堆消化餅同梳打餅!希望可以解決肚餓問題又唔肥啦!我食蘋果半個鐘又餓

伯爵府

頭三個月都會覺的易餓,不過又唔係食得多

大宅

hamsterma 發表於 18-9-11 11:52
頭三個月都會覺的易餓,不過又唔係食得多

近排胃口好好、基本2個鐘就要食

男爵府

Yaty 發表於 18-9-11 11:39
最慘係生完個胎盤仲係子宮裡面、個醫生伸隻手入去撩、嗰下堅想暈、

我個胎盆係自己生出來個,醫生壓個肚,點血巴巴聲噴出來,陰公⋯⋯

首頁

尾頁

跳至