親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

請問有無JM去過呀? 值得去嗎?

男爵府

回覆樓主

我未去過但都想知,排左下面粗略行程,都吾知好吾好,呢度有人提點下就最好了。
Day 1: 黃昏到岡山
Day 2:岡山城後樂園-倉敷
Day 3: 廣島一天遊-回岡山
Day 4: 岡山-鳥取-宿三朝溫泉
Day 5: 三德山-米子-宿境港
Day 6: 境港-鳥取-回岡山
Day 7: 岡山-姫路-神戶-宿岡山
Day 8: 黃昏機離開岡山

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有去過, 分開兩次咁玩, 因為玩唔晒(果陣未有直航去米子)
島根,鳥取咁順住碌5/6日, 果邊少遊客啲慢碌唔錯

港航有去米子, 其實我覺得可以分開兩次咁玩

男爵府

回覆 Wronglover1 的帖子

今個暑假就去左9日, 岡山入, 岡山3日(岡山, 倉敷), 鳥取3日, 米子 (松江, 出雲)4日, 最後由米子返港.
真係好少人, 好舒服.

伯爵府

henhen 發表於 18-9-11 09:07

今個暑假就去左9日, 岡山入, 岡山3日(岡山, 倉敷), 鳥取3日, 米子 (松江, 出雲)4 ...

請問有無動物園,水族館之類呀?

男爵府

回覆 蘑菇 的帖子

松江花鳥園, O個邊好似唔多動物園.

大宅

開心吸收勳章

Wronglover1 發表於 18-9-10 17:28
我未去過但都想知,排左下面粗略行程,都吾知好吾好,呢度有人提點下就最好了。
Day 2: ...

會自駕嗎?好似要走好多回頭路

大宅

開心吸收勳章

蘑菇 發表於 18-9-10 16:29
請問有無JM去過呀? 值得去嗎?

值得去呀,fb有鳥取group可以去睇下

伯爵府

回覆樓主:

Thanks all

男爵府

rickrick1516 發表於 18-9-11 13:22

你講得啱,算半自駕,只有一個司機吾想佢太辛苦,又要必去廣島,所以會買JR五天卷,day3開始第一天,主要廣島來回同鳥取來回,day7就是第五天當遊火車河咁囉。
自駕就三日兩夜,鳥取租車與還車。
你覺得係咪吾好,請提醒下,謝謝

男爵府

蘑菇 發表於 18-9-11 10:14
請問有無動物園,水族館之類呀?

冇呢D呀,我地大人對呢冇興趣呀

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

rickrick1516 發表於 18-9-11 13:22

係自駕,唔係去沙丘

大宅

回覆樓主

我年頭去8日米子,淨係玩咗島根同廣島,冇自駕冇買JR passs,松江花鳥園好玩,松葉蟹好食,全程只係坐過兩程JR(松江去米子,境港去米子空港),皆生溫泉酒店食原隻松葉蟹都唔錯。

伯爵府

復活節帶小朋友坐直航玩咗5日:
米子/鳥取/境港自駕遊
Day 1 - 米子
Day 2 - 江島大橋,松江城,松江貓頭鷹花園,宍道湖
Day 3 - 打吹公園,小林農園採草莓,浦富海岸遊覽船,鳥取砂丘
Day 4 - 大山,森之國,花回廊 - 境港
Day 5 - 境港妖怪神社,木茂紀念館

米子係一個好靜嘅地方, 好舒服

來緊11月會去岡山5日:

Day 1 - Ario倉敷 - Mitsui Outlet Park Kurashiki
Day 2 - (租車) 井倉洞 (鐘乳石) - 吉備津神社 - 招猫美術館
Day 3 - (租車) 牛仔褲博物館 - 兒島牛仔褲街 - 鷲羽山遊樂場 - 鷲羽山 影相
Day 4 - 倉敷川舟流 - 岡山 - 後樂園 - 岡山城
Day 5 - 坐小玉站的路面電車 (遊車河) - Bic Camera / Aeon 買手信

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 henhen 的帖子

可否分享下行程? thanks!

男爵府

去過岡山同鳥取, 個時櫻花季去好正!!! 冇咁多遊客同你爭位影相, 好舒服~~
去烏取堅要飲佢個度既梨汁, 真係好好味!!!!!

男爵府

Wronglover1 發表於 18-9-10 17:28
Day 2: ...

你可唔可以將DAY 7放O係DAY 2 OR DAY 3 去, 咁你就LAND 岡山, 去完廣島, 神戶, 再去鳥取, 最後米子 境港, 就由米子返香港.

我都係半自駕, 9日揸4日車 + 4日山陰山陽4日PASS, 好抵用, 4,500YEN 我用左有成萬YEN.

伯爵府

henhen 發表於 18-9-11 09:07

今個暑假就去左9日, 岡山入, 岡山3日(岡山, 倉敷), 鳥取3日, 米子 (松江, 出雲)4 ...

請問JM係幾時買機票呀?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

蘑菇 發表於 18-9-12 18:02
請問JM係幾時買機票呀?

我就10月買下年7月飛

首頁
12345...6

尾頁

跳至