請教各位:破壁靈芝孢子

sumbaby2011
|
市面上有各種名牌的破壁靈芝孢子,邊隻牌子藥效係明顯啲呢?
作為保健品,食咗後,個人精神咗;
病者食咗後,體質及人神都有改善,

有無話邊隻牌子的藥效係特別明顯嘅呢?

邊隻有口碑好啲呢?

多謝各位分享你哋寶貴的經驗。

sumbaby2011
|
大家有無食用「破壁靈芝孢子」的經驗可以分享吓呢?

唔該晒各位!
happylife1210
|
我有食靈芝孢子油(破左壁的)!

作為保健品,食咗後,個人精神咗—》我有買俾我阿媽食,每日一粒當保健,so far 食左好少傷風感冒
病者食咗後,體質及人神都有改善—》幾年前患癌後開始食,食到而家都keep住食

我係睇開個中醫果度買,都有牌子嘅但又唔見出面有得賣!另外我親戚食過中科牌子,佢係患癌治療期間食,食左都超過3年了!
|
坊間見到果啲破左壁嘅應該只有2036!其實我覺得,如果只係預防癌症或保健,食松草丸都可以,會平好多!
SuperChanB
|
iherb FB 問下,可能會有呢方面嘅專家
因為我蟲草丸都跟佢哋買效果幾好
你可以上去問一問應該有人答到你
sumbaby2011
|
happylife1210 發表於 18-9-10 23:40
坊間見到果啲破左壁嘅應該只有2036!其實我覺得,如果只係預防癌症或保健,食松草丸都可以,會平好多!
...

但,如果已經有重症,係咪應該要食「破壁靈芝孢子」才有效果呢?

再問,2036呢隻牌子,在早幾年選擇月刋的測試結果,破壁比率唔升算高。其他牌子有較高破壁率,但名氣無2036咁出名。
sumbaby2011
|
SuperChanB 發表於 18-9-10 23:45
iherb FB 問下,可能會有呢方面嘅專家
因為我蟲草丸都跟佢哋買效果幾好
你可以上去問一問應該有人答到你

你係為保健理由,而食蟲草丸嗎?
|
sumbaby2011 發表於 18-9-11 00:38
但,如果已經有重症,係咪應該要食「破壁靈芝孢子」才有效果呢?

再問,2036呢隻牌子,在早幾年選擇月刋 ...

有重症可以食!
我識2個人確診左之後都跟睇我睇開嘅中醫同食袍子油,一路化療一路睇中醫食中藥食袍子油!好返晒了!
|
happylife1210 發表於 18-9-11 00:49
有重症可以食!
我識2個人確診左之後都跟睇我睇開嘅中醫同食袍子油,一路化療一路睇中醫食中藥食袍子油! ...

我對其他牌子唔係咁熟!所以唔敢講佢地啲成放!
sumbaby2011
|
happylife1210 發表於 18-9-10 23:36
我有食靈芝孢子油(破左壁的)!

作為保健品,食咗後,個人精神咗—》我有買俾我阿媽食,每日一粒當保健, ...

以保健為目的,每日食一粒,足夠。

但以此幫助治病(重病),係咪要雙倍份量呢?
sumbaby2011
|
happylife1210 發表於 18-9-11 00:49
有重症可以食!
我識2個人確診左之後都跟睇我睇開嘅中醫同食袍子油,一路化療一路睇中醫食中藥食袍子油! ...

想問清楚一點,坊間所講的「靈芝孢子」,其實係咪指「孢子油」?

睇到你所講的效果,好令人欣喜!

祝安康!
|
sumbaby2011 發表於 18-9-11 00:56
以保健為目的,每日食一粒,足夠。

但以此幫助治病(重病),係咪要雙倍份量呢?

我食果隻牌子嘅份量如下,不過最緊要都係聽中醫建議食嘅份量!
保健:每日一粒
治療期間:早晚各2粒
我自己:每日2粒
WinnieFF
|
我阿爸食緊三哥嗰隻,暫時來講效果都幾好,起碼啲血糖指數唔再飆升
lhyv
|
happylife1210 發表於 18-9-11 07:43
我食果隻牌子嘅份量如下,不過最緊要都係聽中醫建議食嘅份量!
保健:每日一粒
治療期間:早晚各2粒

請問是那位中醫?謝謝