有冇人覺得人形娃娃好恐怖?

小小郭c奶
|
唔係布果d﹐係硬身果隻,唔知係咪細個睇得鬼片多,硬係覺得呢d娃娃好似有生命咁,當你熄咗燈果時就會講嘢 上星期去完迪迪尼,入小小世界,到而家都成日諗返起d公仔,有種說不出的陰森
spikenard
|
我,所以到我有b,所有玩具都唔可以有人形的公仔,連post 都唔可以,只有動物都仲接受到 ,講故老的威力好大
MM2H
|
到,堅怕,由其法式真人樣果d,椰菜娃娃都唔得,打冷陣
panyeung
|
小小郭c奶 發表於 18-9-10 21:33
唔係布果d﹐係硬身果隻,唔知係咪細個睇得鬼片多,硬係覺得呢d娃娃好似有生命咁,當你熄咗燈果時就會講嘢 : ...

詭娃安娜貝爾
小小郭c奶
|
MM2H 發表於 18-9-10 21:40
到,堅怕,由其法式真人樣果d,椰菜娃娃都唔得,打冷陣

有冇入過迪迪尼個小小世界?真係會令人胡思亂想。。。仲要不停合唱唔同版本嘅世界真細小
pecpy
|
係!會驚
tsung
|
panyeung 發表於 18-9-10 21:42
詭娃安娜貝爾
好恐怖
wewanwan
|
係咪指之前好流行嗰啲bethy?
gobaa49
|
我由細到大都好驚會眨眼嘅娃娃
leeleebaba
|
唔係布果d﹐係硬身果隻,唔知係咪細個睇得鬼片多,硬係覺得呢d娃娃好似有生命咁,當你熄咗燈果時就會講嘢 : ...

係 ,係咪叫choky ? 好恐怖
激烈的海狗
|

硬膠娃娃隻眼識斬 有聲嗰啲先嚇死人

Koala_Chu
|
panyeung 發表於 18-9-10 21:42
詭娃安娜貝爾

真實嘅Annabelle係布公仔, 唔係拍戲嗰隻硬公仔樣, 不過拍戲嗰隻樣驚好多
cwaisum
|
小小郭c奶 發表於 18-9-10 21:45
有冇入過迪迪尼個小小世界?真係會令人胡思亂想。。。仲要不停合唱唔同版本嘅世界真細小
...

同感,我也覺得恐怖,尤其睇過一套動漫叫《黑執事》,其中有一輯就是好似小小世界的佈景。
healthymimi
|

gglc
|
Koala_Chu 發表於 18-9-10 22:29

真實嘅Annabelle係布公仔, 唔係拍戲嗰隻硬公仔樣, 不過拍 ...

係喎,真果個Annabelle 睇相完全唔恐怖架喎。反而硬膠果d就有d恐怖。
healthymimi
|

Koala_Chu
|
gglc 發表於 18-9-10 22:45
係喎,真果個Annabelle 睇相完全唔恐怖架喎。反而硬膠果d就有d恐怖。

硬膠嚟講, barbie 同 blythe 都可接受, 其它都覺得恐怖
waynewon
|
鬼娃同日本和服嗰類比較恐怖,其他有d都幾型的。
Mrs·Cheung
|
我!

我都係以前睇電影睇得多,怕了。
gglc
|
講起公仔,我諗起一個恐怖經歷。好耐之前我係日本買左兩個著和服嘅人形公仔擺設,我將佢地放左係屋企樓梯邊一個角落,日復日年復年。有一日行過,我留意到,其中一個公仔⋯⋯⋯⋯ 佢頭髮長左,本身兩個公仔都係頭尾都蔭齊尾嘅。但其中一個已經長到一忽一忽

我於是伸手去摸一下⋯

原來⋯係甩頭髮甩到長長短短咁