有冇人可分享屯門仁愛健康院產檢?

Sherrybabyc
|
我睇過d 舊post 話設備好舊, 12週好難聽到心跳? 而家會唔會改善左?同埋多唔多人等架? 姑娘話要預幾個鐘 其實如果私家生, 是否可以唔去政府檢查? 但如果有咩事(例如早產)要去政府生, 佢會唔會唔比我生架??
ErnieCheung
|
Sherrybabyc 發表於 18-9-11 00:17
我睇過d 舊post 話設備好舊, 12週好難聽到心跳? 而家會唔會改善左?同埋多唔多人等架? 姑娘話要預幾個鐘 ...

我係屯門湖康,都ok wo,不如你試下去湖康
katiejim
|
回覆 Sherrybabyc 的帖子

你幾時去呀??
我下星期都去仁愛健康院產檢呀~
D人話最好政府同私家2邊都KEEP住睇, 因為你早產之類有機會踢你返政府,

所以最好2邊都有你RECORD好D~

Sherrybabyc
|
ErnieCheung 發表於 18-9-11 04:25
我係屯門湖康,都ok wo,不如你試下去湖康

咁咪要從新再排過?

Sherrybabyc
|
katiejim 發表於 18-9-11 10:08
回覆 Sherrybabyc 的帖子

你幾時去呀??

我下星期二吖, 我好擔心要等好耐, 因為我好易攰好易唔舒服,成日都要訓, 怕坐坐下又唔舒服。。。 咁如果政府冇我record, 如果有起事上黎佢會唔會唔比我入院生??
katiejim
|
Sherrybabyc 發表於 18-9-11 10:29
我下星期二吖, 我好擔心要等好耐, 因為我好易攰好易唔舒服,成日都要訓, 怕坐坐下又唔舒服。。。 咁如 ...

JM, 我都係星期2呀, 我上午睇..
咁我又唔知...不過我諗你有咩事去到急症要生得, 佢唔會唔收你既~

Sherrybabyc
|
katiejim 發表於 18-9-11 10:32
JM, 我都係星期2呀, 我上午睇..
咁我又唔知...不過我諗你有咩事去到急症要生得, 佢唔會唔收你既~

咁到時我同你應該會碰面, 不過我仲未諗好去唔去。。
ErnieCheung
|
Sherrybabyc 發表於 18-9-11 10:26
咁咪要從新再排過?

係咪要去返屯門醫院叫佢轉介返去湖康
kingking0427
|
Sherrybabyc 發表於 18-9-11 00:17
我睇過d 舊post 話設備好舊, 12週好難聽到心跳? 而家會唔會改善左?同埋多唔多人等架? 姑娘話要預幾個鐘 ...

其實又唔算話好舊,我由第一次產檢到依家39w每一次去都一定會聽心跳,但新症第一次產檢你預會耐小小,因為除左見姑娘仲要見埋醫生
如果下次檢查唔想等咁耐,約期個陣時間約早d
我平時約開朝早9點9都多人到爆,預返最少一個鐘,試過一次約8點半頭圍極速搞掂走人但我太懶瞓真係醒唔到咁早之後都係9點9
booboob
|
預個零鐘頭到,第一次會再耐少少
同埋時間早d會比較少人

我兩次都係一個鐘多d就走得
Sherrybabyc
|
多謝各位jm 分享, 睇黎我都係要照去喇