自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

每星期200元 (午餐, 平時想買的小說), 如果想買野, 就要帶午餐來儲錢.

早餐在家食, 唔使車錢.

星期五是無飯主婦日

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sasa0208 發表於 18-9-11 11:00
我睇漏眼,而家先睇到

象牙宮

回覆樓主:

小一$0!中一係$200一星期,唔計飯錢車錢

侯爵府

回覆 koller 的帖子

乜嘢係(初一), 中一定小一睇唔明?

男爵府

summerbaby 發表於 18-9-11 08:35
8達通,學校食飯我比
佢話30蚊一日零用就夠..但佢唔會用黎買野食,佢話留返買生日禮物比我
...

好孝順

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主

一日60元for早、午餐。耐吾耐比幾百(宅)袋

男爵府

學校訂飯,八達通我增値,比左百五蚊佢扎袋,so far 咁多日凈係買過一串魚蛋,冇乜駛錢

寶石宮

2023年兔年勳章

sfuhsg 發表於 18-9-11 09:09
係囉,初一定十五

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我仔冇,俾但都唔要,佢帶飯,
最極其量都係用8達通do包糖。

中三

男爵府

我中一女一個月$300零用, LUNCH訂飯, 搭車錢$400/月, 早餐佢係屋企食, 如要返學校買就自己錢
返學用品必要既我會買
我女通常儲起佢架咋, 佢姑寒唔鐘意亂使錢

用戶要求終止服務

回覆樓主

你哋的仔女好生性
我經常見中學生外出食譚仔、日式烏冬(六七十蚊果啲)

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆樓主:

$20/日,飯同八達通另計!
正式反學到而家,衹系吾見左學生證補領罰錢用左$30同反教會奉獻$20
其他嗰啲佢自己儲起

大宅

算到盡基本開支 + 100~200左右啦, 佢點都會買零食 / 同同學玩, 真係洗突左會叫佢開聲,同埋都教佢理財去mark底自己每日開支,方便track返D錢洗左係邊

水晶宮

好媽媽勳章

sasa0208 發表於 18-9-11 10:59
100蚊,學校訂飯,八達通我增

一樣
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

$1600一個月(早餐+午餐+車費)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

$400/星期
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

想生BB熱投

100蚊一星期

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小一無比

首頁

尾頁

跳至