新居窗簾介紹

保密
|
新居入伙,只欠整窗簾,請問有無JM 可以介紹一下,有無平靚正架!

新屋乜都無,又要整路軌,係咪要上門度尺架?

第一次搞,乜都唔識呀!
pbpk03845784
|
保密 發表於 18-9-11 09:28
新居入伙,只欠整窗簾,請問有無JM 可以介紹一下,有無平靚正架!

新屋乜都無,又要整路軌,係咪要上門度 ...

有D窗簾公司係會上面度呎。。。旺角好多。
girlbear
|
淘寶囉 真係平靚正 只要度好窗嘅SIZE 客服會幫你計用幾多布

路軌五金店買 1X一呎 鑽洞上鑼C 一啲都唔難 (條路軌太長嘅搵多個人托尾)
保密
|
pbpk03845784 發表於 18-9-11 09:43
有D窗簾公司係會上面度呎。。。旺角好多。

謝謝
保密
|
girlbear 發表於 18-9-11 10:35
淘寶囉 真係平靚正 只要度好窗嘅SIZE 客服會幫你計用幾多布

路軌五金店買 1X一呎 鑽洞上鑼C 一啲都唔難 ( ...

我無人幫手鑽上牆呀!唯有比錢香港做
catfitfit
|
保密 發表於 18-9-11 10:41

淘條大力通喇…
小平媽媽
|
我之前裝修問過,有啲尺碼平,但路鬼/開冷氣位/上門度尺都另計錢。有啲尺碼貴啲,但全包。可以自已度左窗大約尺寸問價,佢簡單報價(佢唔會俾返張紙你嫁 )再問多幾間。
oceandeepsea
|
新居未有軌,都係比番窗簾鋪做,條軌有幾款,揀d好質量既,有限錢

窗簾布一齊做埋,要做第二套替換,先諗淘寶
oceandeepsea
|
荃灣區南豐中心對面地鋪有,前面係巴士站
SaBB
|
保密 發表於 18-9-11 10:41

去師傅apps 叫人來裝、$100-150/ 條。我之前叫裝燈師父裝燈時裝埋路軌收$100/ 條。路軌好平、五金鋪買大約12/ 呎、八呎幾羅馬桿才5x 蚊。
Poyau
|
睇吓新居附近有無街坊舖