跳至

首頁

尾頁

別墅

(新屯中) 卓越第一教育中心 有無JM 的小朋友補過 ? 好嗎 ? 有耐性嗎 ?

別墅

summer.tsang 發表於 18-9-11 14:10
(新屯中) 卓越第一教育中心 有無JM 的小朋友補過 ? 好嗎 ? 有耐性嗎 ?

不錯,其實可試補一個月,小朋友自己感受下,我個仔小五時考試不太好,在呈分試前去呢間補之後一直報到現在升中。

大宅

AlvinMom 發表於 18-9-18 19:54
不錯,其實可試補一個月,小朋友自己感受下,我個仔小五時考試不太好,在呈分試前去呢間補之後一直報到現 ...

請問你當初點解揀卓越,我仔暑假班試過2樓間超越,但佢話個姐姐好惡,所以開學之後就停咗,依家暫時未算多功課,想了解下卓越姐姐會唔會好惡?Thx!

別墅

soso_jessica 發表於 18-9-19 19:05
請問你當初點解揀卓越,我仔暑假班試過2樓間超越,但佢話個姐姐好惡,所以開學之後就停咗,依家暫時未算多 ...

so far 我覺得ok wor, 之前升中選校,miss 會同我個仔分析,有時同我呀仔做下心理輔導,叫佢唔好咁緊張。對一些頑皮的小朋友,語氣會嚴d,我仍然用這間因為佢會同家長溝通,小朋友那方面弱他們會加強教學。當初小學老師說他成績不佳,我也是點指兵兵選了這間,和那位miss 傾我仔情況時她也給我意見應選重點班而不是功輔班... 而且這間在新屯中已一段時間,相信也不差吧,見d小朋友放補習出來個樣也不是死下死下,喊苦喊忽(emoji)。

大宅

AlvinMom 發表於 18-9-20 19:31
so far 我覺得ok wor, 之前升中選校,miss 會同我個仔分析,有時同我呀仔做下心理輔導,叫佢唔好咁緊張。 ...

Thanks !!

複式洋房

summer.tsang 發表於 18-9-11 14:10

上年試左兩個月功課班,太多人,比個答案小朋友抄,即時揾第二間

大宅

ALLSTUFF 發表於 18-9-20 22:08
上年試左兩個月功課班,太多人,比個答案小朋友抄,即時揾第二間

請問你小朋友依家係邊間補?

複式洋房

soso_jessica 發表於 18-9-21 01:42
請問你小朋友依家係邊間補?

龍門居

大宅

我都煩惱緊選邊間...卓越OR 超越
先講講背景
我小朋友小一, 做功課仲係好似發夢咁做好慢自己仲未知自己做緊咩, 上堂學既野我覺得佢未吸收到.

因為卓越我都聽聞MISS 係好有心機同家長溝通解釋小朋友情況亦都跟得好緊,
但我都覺得人太多, 怕照顧唔到咁多

另會考慮超越係因為佢冇咁多人, 我問過係1:6...但又唔知老師質數如果都想大家比意見

洋房

請問龍門居邊間?

首頁

尾頁

跳至