忍無可忍,終於發聲

oscarmama
|
忍左幾年...........吾知樓上定樓下,日日點香薰,仲要係化學果種,搞到我頭痛氣速,要日日閂窗,但吾等於無事,仍然會滲入屋,開冷氣仲抽曬入屋,早排仲要半夜1-4點幾點印度香,搞到我鼻膜腫脹及氣喘,同管理處講,但無用,跟本吾知邊個。

忍左幾年,今日忍無可忍,終於發聲..........好大聲向窗外大叫

"點香薰吾該閂窗,請顧及他人感受"

crystal媽咪
|

blackberry
|
做得好 希望對家聽到改善吓
IamDirector
|

LEE-Baby
|
我同事都係,完全無想過人地唔想聞到,office又密封,真係好自私
#sammisammi#
|
我樓下仲衰, 在掠衫位度食煙, 次次都"供"到上嚟, 臭到死, 最慘就係我好多時都要立即收衫, 我試過好大聲講 ( 邊鬼個食煙, 攪到d 衫一陣煙味). 其實講完都無咩用, 但大聲鬧吓佢都好.
vincielau
|
#sammisammi# 發表於 18-9-11 15:16
我樓下仲衰, 在掠衫位度食煙, 次次都"供"到上嚟, 臭到死, 最慘就係我好多時都要立即收衫, 我試過好大 ...

呢啲人真係好黑人憎 !嗰啲煙唔單止臭 ,仲會將啲有毒物質黏住響啲衫度 , 真係靠害。
DoReMi媽媽
|
blackberry 發表於 18-9-11 15:08

佢冇關窗應該聽到的

Ho_BB
|
blackberry
|
DoReMi媽媽 發表於 18-9-11 15:22
佢冇關窗應該聽到的

大把人扮聾 我樓上,講明話佢嘈,又違規養狗,日日吠 保安都唔理
amyamy123
|
blackberry 發表於 18-9-11 15:24
大把人扮聾 我樓上,講明話佢嘈,又違規養狗,日日吠 保安都唔理
...

好多人都厚顏無恥

esmehouse
|
DoReMi媽媽
|
...

聽到扮聽唔到又真係無佢辦法,厚顏無恥嘅人又真係大把,網上都見唔小
pbpk03845784
|
oscarmama 發表於 18-9-11 15:00
忍左幾年...........吾知樓上定樓下,日日點香薰,仲要係化學果種,搞到我頭痛氣速,要日日閂窗,但 ...

有用咩?

買个強勁空氣清新機啦。。。
oscarmama
|
pbpk03845784 發表於 18-9-11 15:51
有用咩?

買个強勁空氣清新機啦。。。
早2年已經買咗部醫療級用嘅空氣清新機,佢有專人上門咨詢,同佢地講返我情況,佢話無用,除非將屋内改裝成負壓環境,即外面空氣不能進入室內,但都即管買部試吓,果然真係失敗,於是又好努力咁用海綿封窗邊,又用玻璃膠封螺絲位,但都失敗,好無助
oscarmama
|
blackberry 發表於 18-9-11 15:08
佢聽到喇,好像移入咗室內,但過咗十幾分鐘,又搬近窗邊
李斯特    發表於 18-9-11 17:14
oscarmama
|
LEE-Baby 發表於 18-9-11 15:10
我同事都係,完全無想過人地唔想聞到,office又密封,真係好自私
既然知道邊個,點解吾直接同佢講,有d人真係無自醒能力。我而家連邊個都吾知,想講都無得講
blackberry
|
oscarmama 發表於 18-9-11 16:02
佢聽到喇,好像移入咗室內,但過咗十幾分鐘,又搬近窗邊

oh
oscarmama
|
...
有對象可以想方法處理,我而家連邊個都吾知
Poyau
|