懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日9w5, 已照過3次超聲波,仍然照唔到胎兒,下星期一係最後一次機會,如果仍然冇,就要棄權,第一胎,心情好沉重,哭過無數次,睇到好多jm都試過小X後好快再bingo,然後安安穩穩咁陀到中後期,或直至bb出世,每次睇到呢d post都令我覺得有點安慰,事情並唔係咁絕望,有冇jm可以分享下小x後再bingo嘅經驗?

複式洋房

係會好難接受架啦.
我都係過來人, 我己經少産咗2 次. 第一次係無閃閃; 第二次係曾經閃閃, 到9週左右, 流啡, 佢自己走咗.
我都喊咗好多次, 而且最初都有啲自我放棄. 有時又會無啦啦好down. 本來係一個唔多喊ge 人, 都成日喊.

之後, 我諗, 如果阿B 自己唔健康, 夾硬都無用. 佢自己走咗都好, 係阿B 體貼媽媽, 唔洗媽媽決定唔要佢, 係佢幫咗媽媽, 等媽媽無咁大壓力. 時間到, 阿B 就會返嚟架啦.

第二次之後, 我睇咗半年中醫調理身體, 又多咗做運動. 今年4月就有咗, 依家21週啦. 唔好放棄呀 ! 加油呀 !

大宅

HappyBlueberrie 發表於 18-9-11 15:18
今日9w5, 已照過3次超聲波,仍然照唔到胎兒,下星期一係最後一次機會,如果仍然冇,就要棄權,第一胎,心情 ...

上年小產完,今年10月尾bb將會出世,明白當時嗰刻感受,之後好好調理身體就好快會返返來!有時好多野只好接受!

大宅

HappyBlueberrie 發表於 18-9-11 15:18
今日9w5, 已照過3次超聲波,仍然照唔到胎兒,下星期一係最後一次機會,如果仍然冇,就要棄權,第一胎,心情 ...

明白如果真係唔得呢段時間會比較難受, 第一胎一定有好多期望同幻想, 但係事情絕對唔係咁絕望, 有過係比較容易再有, 會愈陀愈穩~輕輕調理下再接再勵, 最緊要呢段時間同老公互相扶持

別墅

我3年前都小產左, 當時都好傷心. 終於等左3年, BB 再回來了.
你都要加油, BB 一定會再來的.
dada

別墅

回覆 HappyBlueberrie 的帖子

加油呀媽媽,唔好灰心

別墅

上年小x完,當時都係第一胎,已知好大機會係女,我地都好鐘意女,所以好開心~可惜就黎4個月果陣,bb就走左...果刻我係崩潰左,世界末日咁...因為如果bb係可以順利出世,佢會係好完美---係我地想要的女仔、我成為高齡媽媽前出世、我低潮期下發現有左佢,係佢令我生存有目標。所以冇左果刻,我真係好失落、傷心...身痛心更痛...喊左好多個月...
bb一日一未返黎,每日都係咁難過...人地講乜安慰的說話,我都覺得係冇用...c6又成日講d打擊我的說話,日子唔好過、好難捱...
最後過左一年幾,bb返黎啦~依家9w,雖然我已經係高齡產婦,但bb肯返黎已經冇所謂~只求今次bb可以平安出世。
我睇左一年中醫、個個月驗排卵、最後用埋助孕潤滑劑,bb終於返黎~
樓主,你仲有一絲希望,唔好放棄!萬一真係冇左,只要好好休養、調理身子,bb一定會返黎!
bb返黎之前,係一定會好難過,多d同家人、朋友傾下,會好好多。加油!祝福你~

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

回覆樓主:

加油 小天使會返來㗎

大宅

回覆樓主

會再返嚟,我第一次都流咗,生咗一次而家已經第二胎就嚟又生,唔好放棄,加油

大宅

回覆樓主

我好明白你感受,上年8月我都驗咗有,開開心心想迎新生命,結果9w左右突然出血,去到醫院睇已經無心跳!果段日子好辛苦亦都有怪自己,但養好身子唔怕!我過多3個月再有返,bb出咗世啦~唔好太傷心,bb可能未ready嚟呢個世界,好快會再返嚟~

珍珠宮

回覆樓主

bb下次會健康回來你身邊架,每一胎都係獨立!唔好灰心。

伯爵府

BB會痴實你嘅,加油

大宅

Poo得好勳章

好似好多人都會

好普遍

同埋都唔洗等好耐咁

除非身體本身真係有事

男爵府

有 我冇左一次 第二次順利出生 我有fd m都未黎返又有左

大宅

sasa_mui 發表於 18-9-11 15:35
係會好難接受架啦.
我都係過來人, 我己經少産咗2 次. 第一次係無閃閃; 第二次係曾經閃閃, 到9週左右, 流啡 ...

恭喜你呀,見到你嘅例子都覺得好安慰,證明努力係有回報的,祝bb順利出世!

大宅

suki-c 發表於 18-9-11 15:36

上年小產完,今年10月尾bb將會出世,明白當時嗰刻感受,之後 ...

恭喜你! BB將會出世呢句說話,真係好感動!

大宅

小果 發表於 18-9-11 18:13
上年小x完,當時都係第一胎,已知好大機會係女,我地都好鐘意女,所以好開心~可惜就黎4個月果陣,bb就走左...果 ...

我嘅一絲希望,只係醫院用來證實佢地嘅結論,所以先比我呢個機會,我已經打定輸數,只希望佢快d自然排出,等我可以完完全全完結呢件事,由8月初到而家,我放左好多病假,我好想快d重新投入工作,令自己有目標,亦唔想c6咁辛苦,每日放工返來做晒所有家務,又煮野比我食,我想回復一切,當呢件事冇存在過,只係m遲大到

大宅

agneau 發表於 18-9-11 18:40
會再返嚟,我第一次都流咗,生咗一次而家已經第二胎就嚟又生,唔好放棄,加油
...

多謝你! 能夠生兩個真係好大福氣,為你高興!

大宅

sandylly 發表於 18-9-11 21:30
我好明白你感受,上年8月我都驗咗有,開開心心想迎新生命,結果9w左右突然出血,去到醫院睇已經無心跳!果 ...

過多3個月再有返,真係好令人鼓舞! 我會振作,多謝你分享經歷! 祝你bb健健康康,精精靈靈!

男爵府

回覆樓主:

我舊年11月(6周)小產,
跟住2個cycle後又中左,
1月照到心跳後,
當晚再次(6周6)小產,
再努力,5個cycle後又中返,
7月驗到bingo,
依家12w啦~
暫時照左2次超聲波,都好健康~
所以唔好氣餒,Bb會再回來的
我只係喊左一次,好快振作起黎,黎1次m就再追啦~再次有左先可以平復到心情

首頁

尾頁

跳至