香港打8號風球機場有冇正常降落飛機?

丫頭
|
有冇人試過香港打緊8號風球飛機照樣降落?
廷廷媽
|
我試過8號起飛, 飛唔飛好似係睇風速....
bianbb
|
其實好睇該航空公司既機長決定,上次八號風球飛機都等左好耐先起飛,但飛到上天氣流好勁
nintendo
|

自己未試過,但不少親友都試過 8 號照飛。
fatmommy
|
丫頭 發表於 18-9-11 16:09

我auntie 試過9號風落機
水晶樹媽媽
|
我試過八號起飛

飛過雲層,陽光普照
tester5
|

有好多山考慮因素,曾經有國泰客機可在8號安全降落,有冇試過起飛就唔知。
vivibabyvivi
|
試過,仲記得個風叫鸚鵡,8號風球起飛,之後掛到9號
丫頭
|
我係16號機返香港,天文台話估計16號個颱風係打到最正,預計會8號風球,如果8號風球都可以降落咁我就有機會如期返到香港。
魔怪媽媽
|

我試過8號風飛,飛唔飛係要睇風速
tsung
|
魔怪媽媽 發表於 18-9-11 16:22
我試過8號風飛,飛唔飛係要睇風速

李斯特
|
bianbb 發表於 18-9-11 16:11
其實好睇該航空公司既機長決定,上次八號風球飛機都等左好耐先起飛,但飛到上天氣流好勁
...
同意
試過兩次飛上,都好定。
Rubik
|
試過8號降落,好多年前
sasa0208
|

我落機
Poyau
|
情況許可會照樣升降
大檸樂
|
一定有.睇當時環境+機司判斷
yveoone
|

睇風向,泰國,北美试遇照飛,但台灣停
c.vieri
|
試過準備打8號,係香港上空盤旋左好多、又chok,臨落機前都頂唔順嘔左係嘔吐袋
hellohellojenny
|
有機會起飛同降落,要視乎當刻實際環境天氣
baby2kingdom
|
十號風球都可以升降,升降與否由機師決定,機場唔會關閉