脫髮

Jeffreystep1213
|
懷孕後發覺脫髮問題嚴重左,照鏡都見到頭頂肉色範圍大左,生完會唔會依然系咁?有冇方法避免?

宜家先二字頭唔想咁快就冇晒頭髮
ice-lemon
|
會,營養扯走左,同埋荷爾蒙改變
食下materna, 補肝補腎的食物會好一點
hamsterma
|
Jeffreystep1213 發表於 18-9-11 16:33
懷孕後發覺脫髮問題嚴重左,照鏡都見到頭頂肉色範圍大左,生完會唔會依然系咁?有冇方法避免?

宜家先二字 ...

會呀,生完一樣脫
pigpigFF
|
我本身都易甩髮, 有左更易, 所以一把剪短哂.
pycc8899
|

咁我又無呢個問題.....唔知關唔關我有食芝麻既關係, 因為平時我媽都有整芝麻糊我食~
ipcs
|
Jeffreystep1213 發表於 18-9-11 16:33

宜家先二字 ...

我覺得有左甩少左,但生完唔夠2個月勁甩頭髮囉!
Jeffreystep1213
|
pigpigFF 發表於 18-9-13 11:26
我本身都易甩髮, 有左更易, 所以一把剪短哂.

一樣
haha748494
|
我都系吖,注意補充營養,我間中食芝麻糊補充,我生第二胎覺得除左少,仲有小小白頭髮。
lammmmchu
|
產後食MATERNA 同埋芝麻真係會甩少D
我自己係咁,. 同家姐比甩少佢勁多
mclau2012
|
lammmmchu 發表於 18-9-13 15:07
產後食MATERNA 同埋芝麻真係會甩少D
我自己係咁,. 同家姐比甩少佢勁多
Materna我生完都有keep住食一排,加埋坐月食補,產後落髮我都覺得冇咁勁