流啡係點樣

chingchingmc
|
而家9週幾,剛剛去廁所有啲啡色分秘,好驚........好驚.....
koalalee88
|
chingchingmc 發表於 18-9-11 16:42
而家9週幾,剛剛去廁所有啲啡色分秘,好驚........好驚.....

早期不穩定 盡快睇醫生
carson1128
|
chingchingmc 發表於 18-9-11 16:42

睇吓個醫生幫唔幫你打安胎針!之後返屋企休息,最好瞓床幾日!我之前都係咁。打咗之針,休息一下就好D!
ipcs
|

有時食左d不適合孕初期嘅食物都會咁,只要沒有繼續流就ok。
yimanyip
|
ipcs 發表於 18-9-11 18:00
有時食左d不適合孕初期嘅食物都會咁,只要沒有繼續流就ok。

我今日突然都有流粉紅色分秘,唔知會唔會飲左奶係咁痾,有影響呢? 好擔心
ipcs
|
yimanyip 發表於 18-9-11 20:35
我今日突然都有流粉紅色分秘,唔知會唔會飲左奶係咁痾,有影響呢? 好擔心
...

奶係會痾,如果有痾就唔好飲住。
我懷孕初期時食過白菜、紅棗會流粉紅色分泌,一口氣食三個奇異果就流啡。
停食左以上食物就無再流。
yimanyip
|
ipcs 發表於 18-9-11 20:42
奶係會痾,如果有痾就唔好飲住。
我懷孕初期時食過白菜、紅棗會流粉紅色分泌,一口氣食三個奇異果就流啡。 ...

咁我停飲先啦,謝謝你
catn1984
|
其實我都唔識分, 我流左少少啡色分泌但其實同平時果d黃黃地分泌又差唔多可能耐左深色左, 如果只係得一下少少啡色, 之後都無再流, 係咪唔洗睇醫生?
yimanyip
|
catn1984 發表於 18-9-11 21:47
其實我都唔識分, 我流左少少啡色分泌但其實同平時果d黃黃地分泌又差唔多可能耐左深色左, 如果只係得一下 ...

我都想知
buma101
|
只要有啡色,都建議睇醫生,問清楚好啲。
要瞓床休息,平常心,唔好太緊張
GCHK
|
建議你儘快睇醫生,多D休息
RubyYu07
|
攞假係屋企休息幾日,初期係唔穩定,所以唔好操勞。
mcdull_0000
|
其實我都唔識分, 我流左少少啡色分泌但其實同平時果d黃黃地分泌又差唔多可能耐左深色左, 如果只係得一下 ...

我都係,黃色同啡色都幾似,所以我產檢時問醫生,醫生拿了我的分秘物去驗
ipcs
|

我試過食了3個奇異果後流啡,果陣應該有9至10週左右,我嚇到打電話問吳國光婦產科醫生(果陣喺佢度照閃閃),姑娘覆話咁嘅情況唔駛睇。
我要做媽媽
|
如果keep住有既話,建議你就去睇醫生,如果系得小小,又冇既話,咁你就好好休息
hamsterma
|

繼續流啡就去睇醫生喇
|
hamsterma 發表於 18-9-12 10:22
繼續流啡就去睇醫生喇

噚晚都係有啲啡色好似鼻涕咁,但好幼嘅絲咁
今日就冇啡 但有肚痛....T.T
好擔心

本身都約左今個星期五去產檢,應該唔洗提早去喇可?
|
chingchingmc 發表於 18-9-12 10:53
噚晚都係有啲啡色好似鼻涕咁,但好幼嘅絲咁
今日就冇啡 但有肚痛....T.T
好擔心

死火 有粉紅色添
catn1984
|
ipcs 發表於 18-9-12 08:36
我試過食了3個奇異果後流啡,果陣應該有9至10週左右,我嚇到打電話問吳國光婦產科醫生(果陣喺佢度照閃閃 ...

我記得係可以食奇異果
buma101
|
chingchingmc 發表於 18-9-12 12:18
死火 有粉紅色添

即刻去睇醫生