單身,無為自己退休做打算,諗住等兄弟姊妹救濟重黑人憎

jojo1234
|
無學識又吾上進。
waynewon
|
可能佢諗住頂到58歲入紙申請單人長者公屋再領綜援,咁應該可以輕鬆hea住過世了。
港式奶茶
|
有啲唔係單身、但仲係諗住同兄弟姊妹行共產主義的仲黑人憎
APIGMA    發表於 18-9-12 10:31
tsung
|

tszchungmama
|
jojo1234 發表於 18-9-11 17:02
無學識又吾上進。

同感, 有個親戚又係咁, 超黑人憎, 正一人間垃圾
月希
|
我又覺得單身...
其實佢冇為自己退休打算...
做親戚既...唔幫咪唔幫囉..
冇野架..HK唔會窮死人既...
老到咁上下咪申請公屋同綜緩囉
係親戚們過唔過到自己果關..見佢冇人冇物都唔幫姐...
crystal媽咪
|
月希 發表於 18-9-11 21:31
我又覺得單身...
其實佢冇為自己退休打算...
做親戚既...唔幫咪唔幫囉..

我都見呢啲人,我冇打算幫
Myluckybaby
|
港式奶茶 發表於 18-9-11 17:14

我夫家有三個。

(Samantha)
|
Myluckybaby 發表於 18-9-11 21:37
我夫家有三個。

3個咁多,有十幾個兄弟姊妹?

BGCOME08
|
我媽個細佬5X歲人,仲成日痴住我媽R着數兼借錢,正廢柴。
Myluckybaby
|
(Samantha) 發表於 18-9-11 21:40
3個咁多,有十幾個兄弟姊妹?

四兄弟姊妹,除了我老公冇人交家用,但晚晩齊腳吃飯之餘仲帶埋飯,不是共產是甚麼?
(Samantha)
|
Myluckybaby 發表於 18-9-11 21:54
四兄弟姊妹,除了我老公冇人交家用,但晚晩齊腳吃飯之餘仲帶埋飯,不是共產是甚麼?
...

咁佢哋都係食父母,
將來2老百年後,你老公唔會釆佢哋架啦。

leeleebaba
|

係。我c6兩個妹
magcat
|

我老公的弟妹就係呢類人, 40幾歳人重要阿哥養, 極度討厭
Poyau
|

Poyau
|
Myluckybaby 發表於 18-9-11 21:54
...

ironmanmama
|

heidys
|
退休打算不易做,有心無力都唔怪得咁多。
吃喝玩樂一味靠痴果D就真。黑人僧嘅。
Jane1983
|
唔同既,兄弟姐妹唔同父母,照顧的責任無咁大。
焦糖媽
|
識人兩公婆無小朋友,女既四十中,2年前辭職後斷續返幾個月又話份工唔好做。。。成日買野比啲兄弟姊妹既小朋友,提佢要留個錢傍身,年紀大,有時身體都要保重,趁後生再做多幾年野。。。佢話老左等啲小朋友養佢,所以而家對啲小朋友好啲(希望佢係講笑)