成日返大陸玩既JM用開咩電話卡

winnieXpooh
|
有時同朋友返大陸玩,唔放心C6湊仔想同佢傾陣電話,所以想要張大陸電話卡,JM多數用開邊張?定唔用電話卡架?
hystericbape
|
winnieXpooh 發表於 18-9-11 17:50
有時同朋友返大陸玩,唔放心C6湊仔想同佢傾陣電話,所以想要張大陸電話卡,JM多數用開邊張?定唔用電話卡架 ...

我自己就直接去深圳中聯通門市上台,有上網,有得打電話
PY-Sing
|
hystericbape 發表於 18-9-11 18:41
我自己就直接去深圳中聯通門市上台,有上網,有得打電話

幾錢月費?
hystericbape
|
PY-Sing 發表於 18-9-11 19:17
幾錢月費?

6/人民幣
琋琋媽媽
|
winnieXpooh 發表於 18-9-11 17:50
有時同朋友返大陸玩,唔放心C6湊仔想同佢傾陣電話,所以想要張大陸電話卡,JM多數用開邊張?定唔用電話卡架 ...

中國移動, 8rmb一個月
s910821
|
上個月轉左3台,個plan本身送2gb三地數據~好方便
kkira
|
s910821 發表於 18-9-11 22:52
fb同youtube個d上到嗎?
s910821
|
kkira 發表於 18-9-11 22:53
fb同youtube個d上到嗎?
嗯...總之係香港上到咩上到大陸都上到咩,
好方便唔駛換卡
longlong1129
|
hystericbape 發表於 18-9-11 19:33
6/人民幣

甘抵(emoji)(emoji)
longlong1129
|
琋琋媽媽 發表於 18-9-11 22:40
中國移動, 8rmb一個月

香港果間?我本身用csl可以係中國移動加嗎?
琋琋媽媽
|
longlong1129 發表於 18-9-11 23:21
香港果間?我本身用csl可以係中國移動加嗎?

深圳
bb1901
|

係大陸開卡用唔到fb,whatsapp
yingsiusiu
|
我用wechat call, 可以慳返一大筆
DearJean
|
s910821 發表於 18-9-11 22:52
我先生岩岩轉左佢地個大中華,188有5gb,
佢之前用cmhk,話hk收得好差
ikioma
|
yingsiusiu 發表於 18-9-12 11:34

We chat call 點用架
琋琋媽媽
|
bb1901 發表於 18-9-12 05:29
係大陸開卡用唔到fb,whatsapp

我係Apple store買左個翻牆app$23
無斷線
garfield_pooh
|
琋琋媽媽 發表於 18-9-13 07:56
我係Apple store買左個翻牆app$23
無斷線

請問apps 咩名?
winnieXpooh
|
yingsiusiu 發表於 18-9-12 11:34
我都有用過,不過成日窒窒下傾得唔好
琋琋媽媽
|
garfield_pooh 發表於 18-9-13 10:27
請問apps 咩名?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
超儀烽藍
|
剛剛同老媽去美食之旅兩日團,用自由鳥廿蚊一日 ,可上到facebook 同whatsapp, 幾好唔錯