有間Cambridge starters 考試書本

fanfanboy
|
請問想幫小兒報考Cambridge starters
如想要溫習預備其實應該買邊本書好?
我知可以淘但又唔知淘邊款
今日去左書局睇都有分幾款唔同,如圖

咁應該左邊定右邊?thanks

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
十五樓師奶
|
fanfanboy 發表於 18-9-11 22:50

睇封面,左邊似係書,右邊似係模擬exam試題,你想要邊樣先
fanfanboy
|
十五樓師奶 發表於 18-9-11 22:57
睇封面,左邊似係書,右邊似係模擬exam試題,你想要邊樣先

因為我仔有出去上堂
但中心話唔夠,如要考試一定要自己在家同佢串字各樣
咁如果我有出面學開係咪應該買右邊既pass paper同佢做下?
十五樓師奶
|
fanfanboy 發表於 18-9-11 22:58
因為我仔有出去上堂
咁如果我有出面學開係咪應該買右 ...

我會買右邊,我睇左圖書館有得借,但要預約,你不如去圖書館望下,仲有冇其他岩用?
yokulami
|
買pass paper操最實際
zoesychan
|
fanfanboy 發表於 18-9-11 22:58
因為我仔有出去上堂
咁如果我有出面學開係咪應該買右 ...

出去上緊堂佢無比 past paper你操?
唔係嘛
佢收得你錢,無卷做?
fanfanboy
|
十五樓師奶 發表於 18-9-11 23:14
我會買右邊,我睇左圖書館有得借,但要預約,你不如去圖書館望下,仲有冇其他岩用?
...

咁我去睇下先
fanfanboy
|
zoesychan 發表於 18-9-12 07:24
出去上緊堂佢無比 past paper你操?
唔係嘛
佢收得你錢,無卷做?

佢一星期上二小時,一小時phonics一小時Cambridge, 問過佢主要話要一星期二小時都係學Cambridge 先會真係夠時間學,但我得一小時係Cambridge,所以平時在家都要幫佢溫串字果啲或溫習咁
佢果一小時上堂係主要教佢野
Monosaru
|
fanfanboy 發表於 18-9-11 22:50

呢兩本淘寶都有,如果只需串字,官網有Cambridge word list 免費download, 如果想直接操卷,買右邊,左邊係書,冇咩用
yuensiu
|
fanfanboy 發表於 18-9-12 07:39
佢一星期上二小時,一小時phonics一小時Cambridge, 問過佢主要話要一星期二小時都係學Cambridge 先會真係 ...

我仔學橋劍,每個星期1小時
到外籍阿sir話考得就去報考試,我從來無同佢溫過,咁當然成績就一定無全5星啦。
依家準備考flyers了。
fanfanboy
|
yuensiu 發表於 18-9-12 08:15
到外籍阿sir話考得就去報考試,我從來無同佢溫過,咁當然成績就一定無全 ...

咁你學左幾耐?
yuensiu
|
fanfanboy 發表於 18-9-12 08:21
咁你學左幾耐?

我仔小一開始上,依家小五考flyers。
我有d朋友就勁操,咪快考囉。
因為我唔急咪又佢慢慢上堂,我地外籍阿sir教完覺得佢考到就叫我地自己報名。

我仔k1已經跟呢個外籍阿sir學 phonics同trinity,到小學就轉劍橋。
wcpcelia    發表於 18-9-12 12:36
creambb
|
yuensiu 發表於 18-9-12 08:15
到外籍阿sir話考得就去報考試,我從來無同佢溫過,咁當然成績就一定無全 ...

請問你喺邊間學
yuensiu
|
creambb 發表於 18-9-12 21:04
請問你喺邊間學

我係屯門學的
IloveJJ
|
fanfanboy 發表於 18-9-12 07:39
佢一星期上二小時,一小時phonics一小時Cambridge, 問過佢主要話要一星期二小時都係學Cambridge 先會真係 ...

我自己教我仔去考,小二用左邊嗰本,最後做sample exam paper兩份(英國文化協會網頁有),滿分

舊年小五,我自己教我仔考KET,又係用書,最後做兩份免費考試卷,攞merit。

我唔喜歡操卷的,我俾佢學係想佢提升英文能力。
fanfanboy
|
Monosaru 發表於 18-9-12 08:12
呢兩本淘寶都有,如果只需串字,官網有Cambridge word list 免費download, 如果想直接操卷,買右邊,左邊 ...

咁想問下如果淘右邊果本pass paper
但我問過間間都無cd賣
咁無cd又有無影響架?
Strawberry_baby
|
yuensiu 發表於 18-9-12 21:51
我係屯門學的

我都係住屯門,可以介紹下嗎?
deco99
|
starter好似舊年換咗內容,有無新版書同paper?
fanfanboy
|
deco99 發表於 18-9-13 14:16
starter好似舊年換咗內容,有無新版書同paper?

我見淘寶封面都係寫2018
書局都係2018
Monosaru
|
fanfanboy 發表於 18-9-13 11:44
咁想問下如果淘右邊果本pass paper
但我問過間間都無cd賣
咁無cd又有無影響架?

無CD, 即係冇得做listening