《都巿閒情》改名《都巿流行》 專攻OL!

mickeyeva
|
因該播放時段吸引很多OL、年輕一族收睇

無綫長壽婦女節目《都巿閒情》即將停播,《都》已有26年歷史,無綫銳意進行改革,據悉新節目名為《都巿流行》,原有節目主持如林淑敏、彭慧中、安德尊、姚嘉妮等都會繼續留守,進行改革的主要目的是配合潮流,因該播放時段吸引很多OL、年輕一族收睇,不似以往以家庭主婦觀眾為主,所以內容會變得年輕化。雖盛傳新節目會變成購物平台,但據知因受通訊事務管理局守則限制,只會主力為big big shop的產品作示範渠道。

fishball_ball
|
mickeyeva 發表於 18-9-12 00:08
因該播放時段吸引很多OL、年輕一族收睇

有OL 呢個鐘數睇電視架咩
good_pig
|
fishball_ball 發表於 18-9-12 00:17

lunch 茶餐廳都有少少嘅
davywm    發表於 18-9-12 10:15
cloudwingwing
|
fishball_ball 發表於 18-9-12 00:17

我都想咁講,邊有OL 得閒中午睇電視
yamaneko
|
即係 shopping channel?
天道總司
|
原來依家大部份OL返工可以睇電視

SKB
|
我公司pantry 有電視,我地lunch日日睇!
bbsonyy
|
乜有好多年輕人睇都市閒情咩? 年輕人會鐘意睇安德尊???
facialchung    發表於 18-9-12 16:44
bosch    發表於 18-9-12 01:23
Ashleycorina
|
bbsonyy 發表於 18-9-12 00:39

cindy618
|
good_pig 發表於 18-9-12 00:18
lunch 茶餐廳都有少少嘅

嗰啲唔叫OL呱
OforOsaka
|
我公司ol指定動作係煲劇同訓覺
糖鬼鬼
|

OL呢個時間午飯,有時間都㷛劇上網啦!
點會睇都市XX
bkfans123
|
有個環節係比觀眾打電話去問嘉賓嘢,都係d阿太或阿公阿婆喎⋯⋯
jtw_ki
|
bbsonyy 發表於 18-9-12 00:39

年輕人鐘意睇彭慧中、姚嘉妮好多宅男成日睇都市閒情就係睇佢地,因為佢地成日著短裙
JD930
|
天道總司 發表於 18-9-12 00:34
原來依家大部份OL返工可以睇電視

哈哈
jolps
|
jtw_ki 發表於 18-9-12 06:48
年輕人鐘意睇彭慧中、姚嘉妮好多宅男成日睇都市閒情就係睇佢地,因為佢地成日著短裙
...

吓! 宅男女神?
不過話時話, 連我阿媽都唔多睇的節目, 改唔改革有幾多人知...
happybebebe
|
cloudwingwing 發表於 18-9-12 00:23
我都想咁講,邊有OL 得閒中午睇電視

工業區食堂
good_pig
|
cindy618 發表於 18-9-12 01:18
嗰啲唔叫OL呱

OL 都會食茶餐廳嘅
happybebebe
|
其實呢個時間改播老友記嘅節目仲好啦
而家啲c9邊會睇電視
係都睇手機啦