親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問個泥蟹團其實好唔好玩? 對於一個6歲小朋友嚟講會唔會悶?我見有人話要釣魚,怕太靜態。

如果Mount Tamborine 4WD full day tour同泥蟹團比較,邊個好玩啲?

我冇時間去晒兩個,如果呢度有人去過,希望可以分享吓經驗同感受。

珍珠宮

chowivy331 發表於 18-9-12 05:59
請問個泥蟹團其實好唔好玩? 對於一個6歲小朋友嚟講會唔會悶?我見有人話要釣魚,怕太靜態。

如果Mount Ta ...

兩個團我都玩過,兩個我都幾喜歡。
釣魚只係捉泥蟹團其中一部份,仲有其他活動嘅:

wcpcelia    發表於 18-9-14 10:15

珍珠宮

另外,4 WD full day tour 主要係睇風景+感受大自然為主,會去行森林,Oreilly的Tree top, 亦有餵鸚鵡,玩回力鏢,都幾多體驗。

大宅

我都去過這兩個團,Miss mama已作出中肯的評述,兩個團都好玩,視乎樓主想要什麼

別墅

MissMaMa 發表於 18-9-13 19:22
另外,4 WD full day tour 主要係睇風景+感受大自然為主,會去行森林,Oreilly的Tree top, 亦有餵鸚鵡, ...

多謝你嘅回覆。見到你啲相好吸引 可惜我冇咁多時間玩晒兩度。天寶山個景好正,但我應該會揀去翠兒河,因為之後會去藍山,怕兩日都去山區太似。

別墅

chun媽 發表於 18-9-15 19:15
我都去過這兩個團,Miss mama已作出中肯的評述,兩個團都好玩,視乎樓主想要什麼
...

謝謝回覆。兩個都好想去 天寶山可能留番下次。

大宅

chowivy331 發表於 18-9-15 21:25
謝謝回覆。兩個都好想去 天寶山可能留番下次。

藍山我都有去,跟天寶山玩法不同。不過,如樓主的行程沒有遊船河,揀翠兒河是不錯的選擇。

別墅

chun媽 發表於 18-9-15 21:43
藍山我都有去,跟天寶山玩法不同。不過,如樓主的行程沒有遊船河,揀翠兒河是不錯的選擇。
...

藍山你係跟團定自己去?我見跟團節目好豐富,但怕走馬看花。

另外,內陸機Jetstar 或 Tigerair 可唔可靠?

大宅

chowivy331 發表於 18-9-17 02:37
藍山你係跟團定自己去?我見跟團節目好豐富,但怕走馬看花。

另外,內陸機Jetstar 或 Tigerair 可唔可靠 ...

自己去
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20713148
睇451樓,483樓

子爵府

MissMaMa 發表於 18-9-13 19:16
兩個團我都玩過,兩個我都幾喜歡。
釣魚只係捉泥蟹團其中一部份,仲有其他活動嘅:

Hi MissMaMa,
Which company you join "Mount Tamborine 4WD full day tour"? Because I want to join this tour too. Thanks.

珍珠宮

hhtang 發表於 18-9-19 23:24
Hi MissMaMa,
Which company you join "Mount Tamborine 4WD full day tour"? Because I want to join ...
I booked the tour via 吃喝玩樂. Actually, our tour is different from the usual one. As we stayed in Oreilly, they sent us there after visiting different places on the first day. Then they picked us in the late afternoon on the next day.

男爵府

MissMaMa 發表於 18-9-20 22:37
I booked the tour via 吃喝玩樂. Actually, our tour is different from the usual one. As we stayed in ...

請問吃喝玩樂係咪即係groupon?

男爵府

沙比仔 發表於 18-11-14 13:04
請問吃喝玩樂係咪即係groupon?

我估係呢個.

吃喝玩樂
http://www.tctm.com.au/

大宅

coney 發表於 18-11-14 15:12
我估係呢個.

yes

男爵府

coney 發表於 18-11-14 15:12
我估係呢個.

Thx

首頁