自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主

Uo

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

fiona518 發表於 18-9-12 10:13
我好多年前都試過...睡房水濂洞咁...以為係廁所企缸......食環, 水務署都查過....都係話搵唔到原因. ...

好彩有個醒目人

別墅

totoro 發表於 18-9-12 10:20

我都有類似問題。全屋裝修時發現廁所天花水泥脫落及鋼筋爛晒 ...

就咁send封信去留低資料,咩地方滲水就得
我上2個月send左,7日就有人上黎睇外牆,
由投訴到出信比管業處只用1個月,
我收到信話會出信比管業處後3日就有管理處的人上門睇,之前投訴左成年都無人上黎!

大宅

回覆樓主:

公屋?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

留。。。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

patwong 發表於 18-9-12 08:03
樓上厠所滲水,已投訴至食環, 擾攘一年多,最終結果喺“無法確定滲水源頭,唯有按既定程序暫時停止跟進” ...

第一)滲水未必一定關樓上事,我見過case係關上兩層事,唔好問點解,我都唔知d喉點走。
第二)食環儀器出名流,真係查唔到唔奇,查唔到就closed,否則佢地都冇方法再幫你跟,非不為實不能也,佢都唔想。

最好自己搵公証行,佢地儀器較好,但未見官先打80大板,都幾貴。

滲水真係好慘,好影響生活環境,又要攪幾年。

首頁

尾頁

跳至