有冇媽媽在懷孕期剪短髮?

mcdull_0000
|
我本身長頭髮,諗緊唔知有冇需要剪短佢?有啲人又話陀住時唔好去剪,因唔吉利。想問大家有剪嗎?幾多周去剪呢?
dolldollk
|
mcdull_0000 發表於 18-9-12 08:52
我本身長頭髮,諗緊唔知有冇需要剪短佢?有啲人又話陀住時唔好去剪,因唔吉利。想問大家有剪嗎?幾多周去剪 ...

我成日望住都好想剪, 但係心底又有少少迷信wo
邱優
|
唔係又係d剪左條jj既傳說嗎⋯⋯放心,我大肚個陣成日去剪頭髮,我個仔好順利出世條jj健在。
猫物語
|
我影完大肚照就剪左,廢事入院同坐月個陣成個癲婆咁
hohoyin731
|
我到左32wk果陣剪,太長好難吹亁,坐月會好唔方便
勞氣小妹
|
已經剪左2次
而家甘的天氣洗完又吹好煩。。。
我要做媽媽
|
我知道自己懷孕就剪短咗喇,費事打理喇,自己覺得真係方便好多
Qoo815
|
過左3個月就剪, 由到bra帶剪到掂膊,
剪左爽d
hamsterma
|
我本身長頭髮,諗緊唔知有冇需要剪短佢?有啲人又話陀住時唔好去剪,因唔吉利。想問大家有剪嗎?幾多周去剪 ...

有呀,未有三個月都剪
stephiu
|

有啊!因為夏天太熱啦,6月份已經頂唔順剪左(emoji)
stephiu
|

有啊!因為夏天太熱啦,6月份已經頂唔順剪左(emoji)
pigpigFF
|
我3個月就剪短左啦。阿媽吾系太俾剪。
但我頂吾順甩太多頭髮。
Che_Che
|
我都有剪
hmjanuaryc
|
我聽話長頭髮會搶bb營養,但有報導話其實佔既%好低,反而係怕坐月無得洗頭/頭髮難乾既問題。
我去產檢見到好多媽媽都好長頭髮,我自己就長到去underarm,暫時都無打算剪
roserik
|
just cut yesterday, now 9w.
too long and too lazy to blow dry.
pigpiglamlam
|
本身唔迷信,2胎都生完先剪,要凑小朋友冇時間打理
Ballz
|
大仔果時5w 有剪,電,染,因為唔知有左。出世都好正常健康。陀住第二胎時有剪,因為d 頭髮太長實在太唔舒服。又要湊大,無咁多時間打理。2胎臨生之前都有剪短左左佢,方便坐月。
hiro2018
|

照左結構先剪
mrs.huihui
|
hiro2018 發表於 18-9-12 19:29
照左結構先剪

我都係!
方張師奶
|

我本身短髮,一長就要keep住剪,冇問題:mother: