38週了... 個肚一d 都唔墜@[email protected]

touko
|

個肚一d 都唔墜..無尿頻..
個人仲好興奮

行路又好似輕盈左, 除訓教時間外, 我完全唔想坐或躺

感覺成個人好亢奮...

點解會咁

開始擔心自己失常

珍惜眼前
|
我都唔墜架.... 點知訓醒見紅,搞掂
touko
|
回覆 珍惜眼前 的帖子

勁羨慕你, 第一胎好快脆!我想催眠自己喔, 等待好可怕

珍惜眼前
|
touko 發表於 18-9-12 10:53
回覆 珍惜眼前 的帖子

勁羨慕你, 第一胎好快脆!我想催眠自己喔, 等待好可怕

可能你都好快呢!其實到個個時候時間過得好快,你私家定政府生呀?
猫物語
|
珍惜眼前 發表於 18-9-12 10:48
我都唔墜架.... 點知訓醒見紅,搞掂

見紅係幾週?
珍惜眼前
|
猫物語 發表於 18-9-12 11:49
見紅係幾週?

我見紅剛好38週,不過都係床就醒感覺到有少少野,起身去廁所初頭就只有分秘物,去完廁所起身著返褲個下感覺到好似黎M咁一下鮮血,跟住個一下就冇再流,但我都照去產前房檢查,姑娘檢查完就話宮頸開始軟,但未叫開度數先安排我入院
o12345678
|
touko 發表於 18-9-12 10:16
個人仲好興奮

當年d長輩30週左右就話我墜得低 我日日行好多路的 bb 33weeks 落盤 結果穿水同早產 36weeks 3 唔知關唔關事
Happylau007
|
o12345678 發表於 18-9-12 12:13
當年d長輩30週左右就話我墜得低 我日日行好多路的 bb 33weeks 落盤 結果穿水同早產 36weeks 3 唔知關唔 ...

我今日先34週幾, 32weeks時醫生話佢個頭落左盆。 因為驚難生,所以我見有樓梯就行多d, 吾知關吾關事因為甘,BB 好似俾平時個位低左甘。 而家有m 痛, "源源"地既感覺。。。。好驚早產
luv_miyuko
|
Happylau007 發表於 18-9-12 12:35
我今日先34週幾, 32weeks時醫生話佢個頭落左盆。 因為驚難生,所以我見有樓梯就行多d, 吾知關吾關事因為 ...

我醫生叫我36週先好行喎
luv_miyuko
|
Happylau007 發表於 18-9-12 12:35
我今日先34週幾, 32weeks時醫生話佢個頭落左盆。 因為驚難生,所以我見有樓梯就行多d, 吾知關吾關事因為 ...

Happylau007
|
luv_miyuko 發表於 18-9-12 12:41

甘我都係吾好行住啦
sandylly
|
我37週左右已經好墜,但都係41週催生
rose0826
|
touko 發表於 18-9-12 10:16
個人仲好興奮

我墜咗好耐都未生
41先生到
touko
|

回覆 珍惜眼前 的帖子

我政府呀, 你呢
感覺到你生完同生得好開心..我仲驚緊
touko
|
回覆 o12345678 的帖子

關時呀, 墜得低先似可以就快生的樣子~~
但我無........
touko
|
回覆 Happylau007 的帖子

如果唔墜, 36週開始行定應該可以吧~~?
我由一開始已經成日行, 但都只係近30週時墜左幾日...

之後就再無墜過了..
touko
|
回覆 rose0826 的帖子

墜好耐唔出.....係咪好少行?
o12345678
|
touko 發表於 18-9-12 14:27

關時呀, 墜得低先似可以就快生的樣子~~

你語快生既意思係產程快定係 話週數細既意思呀?我催生差不多6個鐘生左 都唔知算唔算快定慢 因為我見有人催左2-3個鐘左右就生左
touko
|

感覺上兩樣都係, 唔洗push 咁耐呀嘛
珍惜眼前
|
touko 發表於 18-9-12 14:24
回覆 珍惜眼前 的帖子

我政府呀, 你呢

生完個個都開心,一身輕晒,又見到B.B. 起碼係肚入面時既擔心冇晒...池帶纏頸之類,放鬆少少,我都係見紅慢慢洗頭沖涼自己去醫院,同埋到真係生時你唔會得閒驚