其實掛三號有冇停課的必要?

syne403
|
我指特殊學校同幼稚園,香港交通方便,建築物又有防風標準,真係好安全
Ashleycorina
|
有d區同地方,T3已好恐怖
~~nitto~~
|
syne403 發表於 18-9-12 11:48
我指特殊學校同幼稚園,香港交通方便,建築物又有防風標準,真係好安全 ...

其實返少一日,對佢地無乜影響啫,係咪安全重要過一切呢??
yy1012
|

幼稚園小朋友相對細,3號提早比佢哋留喺安全地方係最理想,唔通希望佢哋要等8號,同大人放工,中、小學生一齊迫返屋企?

一到8號,馬路上都會較繁忙,又多人撘車,風大雨大,咁細個咁樣一齊等車、迫車係好辛苦㗎

syne403
|
~~nitto~~ 發表於 18-9-12 11:49
其實返少一日,對佢地無乜影響啫,係咪安全重要過一切呢??
朋友個仔返特殊,佢又返工,三號停課好影響佢

kitbebe
|
幼稚園生停課安全D, 我贊成3號風球要停課.
~~nitto~~
|
syne403 發表於 18-9-12 11:55

係咪因為返工,唔需要顧及小朋友安全??
yl88
|
syne403 發表於 18-9-12 11:48
我指特殊學校同幼稚園,香港交通方便,建築物又有防風標準,真係好安全 ...

幼稚園係有必要
~~nitto~~
|

學校假期都會好影響佢,咁係咪又唔應該放呢?
seaman1982
|

學校不是托兒所。
Poyau
|
安全為上
Esther_531
|
幼稚園返小日無所謂,好過到時大風大雨先同其他學生迫
sandypink
|
而家未T3, 但我果邊勁大風好似就黎8號咁
yl88
|

特殊就更要停啦
1928mickey
|
贊成停課
crystal媽咪
|

從來都要有兩手準備。
如果唔係三號風球,係個小朋友在學校發燒都要搵人接佢
calvin1230hk
|
有D位置嚮三號風球果時,陣風都可以好強,對小朋友嚟講,都係比較危險。
李露眉
|
3號風通常伴除落雨,
住得近都無乜所謂,

但而家好多家長,老遠番學,
一陣又話答校車危險.
cy101
|
天氣嘅嘢不似預期,唔係間間學校有野遮頭!
syne403
|
~~nitto~~ 發表於 18-9-12 11:57
學校假期都會好影響佢,咁係咪又唔應該放呢?
學校假期,佢停工湊仔,佢見我仔三號正常返學,間唔中呻下