爸爸做完手術,想問下可唔可以飲滴雞精補返身體?

CaTHycth
|
我上網睇好多人講滴雞精都係俾啲媽媽飲,但係我想問下如果做完手術,爸爸又飲唔飲得呢?
靚靚熊太太
|
我自己意見
我老公做完手術,我自己整燉豬肉汁
keikeicat
|
我阿爸剛做過搭橋手術,有飲滴雞精
jasmineoj
|

原味應該無咩問題,有藥材果D 就最好問下中醫先好D
lawgabbi
|
其實滴雞精冇分男女老少,有需要就可以飲,做完手術當然可以飲啦
qq_888bb
|
靚靚熊太太 發表於 18-9-12 13:07
我自己意見
我老公做完手術,我自己整燉豬肉汁

pancake65
|
回覆 CaTHycth 的帖子

一樣飲得...你爸爸係咩年紀同埋做咗d咩手術?
CaTHycth
|
pancake65 發表於 18-9-13 09:54

一樣飲得...你爸爸係咩年紀同埋做咗d咩手術?
我爸爸都70幾歲,啱啱兩隻眼都做完白內障手術,雖然唔係啲咩大手術,但係我見佢成個人都落晒形
pancake65
|

穩陣少少嘅話,你爸爸可以飲王x個款冬蟲夏草滴雞精,呢隻可以幫手術後人士補充元氣同埋啱長者飲,相對滋陰
blackberry
|
老人家唔怕燥?
煲北茋欓參南棗瘦肉果d好過啦
CaTHycth
|
pancake65 發表於 18-9-14 16:31

穩陣少少嘅話,你爸爸可以飲王x個款冬蟲夏草滴雞精,呢隻可以幫手術後人士補充元氣 ...
謝謝你嘅推介, 我上網睇下先
tsung
|
CaTHycth 發表於 18-9-13 13:45
我爸爸都70幾歲,啱啱兩隻眼都做完白內障手術,雖然唔係啲咩大手術,但係我見佢成個人都落晒形
...

祝世伯早日康復
ujibone
|
如果驚太滋補,可以比世伯試吓三哥嗰隻CS 4蟲草,一樣都可以調理返身體
shun_yi
|

可以架, 不過滴雞精都有好多款, 之前我62入院做手術我都係買田原x冬蟲夏草滴雞精比佢飲, 補補元氣
SuperChanB
|
去睇下中醫先,我自己都唔飲得