自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 teambuilder 的帖子

但樓主的老師係大學畢業, 做左幾年全職老師,而又教得好的, 價錢應該比大學生貴好多

水晶宮

起碼double
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

kayi0556 發表於 18-9-14 22:25

但樓主的老師係大學畢業, 做左幾年全職老師,而又教得好的, 價錢應該比大學生 ...

如果我冇理解錯樓主果位係全職興趣班老師,同正式老師的價錢確實會差好多。大學畢業(全職)同未畢業的補習老師我都有响手,時薪差不多。主要睇dse 成績和修讀科目。如果成績好,就算只是準大學生都好多人有興趣。如果任教科目得3-4,就算畢了業都難收得貴。

男爵府

實際情況我都唔清楚, 如果照睇的, 一定過$200 專科的而大學畢業更加貴

同埋果d價學費參考應該係補全科計, 補專科就一定貴d

加上如果老師有全職經驗, 點都會貴過現時d 大學生

水晶宮

如果老師話ok,直接叫佢話幾錢,唔使估估下

男爵府

kayi0556 發表於 18-9-15 15:43

實際情況我都唔清楚, 如果照睇的, 一定過$200 專科的而大學畢業更加貴

貴d可能都係貴10蚊20蚊,本地人我未搵過全科,只搵過數學專科,全職和大學生都有幫我小朋友補緊,每小時110-220,是她們自己開的價錢。我上年請過net 她是現職小學教師,英國人,$400一個鐘。普通話老師興趣班教開朗誦我都請過,$200,也是全職和大學畢業。而興趣班老師也不一定大學畢業,定係我睇漏左樓主提供的資料?不過同意樓上講問番老師本人最實際。如果你想要佢,就算小學畢業都可以比$500。

首頁

尾頁

跳至