好驚BB會冇左心跳

mcdull_0000
|
Carmanman 發表於 18-9-14 15:06
我都覺,因為咩反應都唔知!冇經驗!

同埋每個星期的反應都唔同,又唔知係咪正常,冇經驗真係會擔心。
RubyYu07
|
mcdull_0000 發表於 18-9-14 21:37
係呀!真係形容得太貼切

不過都係要對自己同bb有信心!絕大部分bb都係好健康咁出世!
wsyggk
|
RubyYu07 發表於 18-9-14 20:27
每一次產檢都好似闖關咁,一關關咁過

係呀,由12 week,到驗T21/Nifty/羊水,到照結構,每pass一關我都覺得係打機過版
RubyYu07
|
wsyggk 發表於 18-9-15 02:29
係呀,由12 week,到驗T21/Nifty/羊水,到照結構,每pass一關我都覺得係打機過版
...

到左中期又怕早產,熬到37週先放心
Carmanman
|
mcdull_0000 發表於 18-9-14 21:38
同埋每個星期的反應都唔同,又唔知係咪正常,冇經驗真係會擔心。

最驚係空心⋯希望大家要健健和平安!
ccy86
|
我有小產history.. 今胎好大壓力..過左嘔期,又覺得無反應,唔知BB點.
mcdull_0000
|
ccy86 發表於 18-9-19 15:24
我有小產history.. 今胎好大壓力..過左嘔期,又覺得無反應,唔知BB點.

你照左超聲波未?
ccy86
|
回覆 mcdull_0000 的帖子

上星期照左..只係小產過,多左好多心理陰影
mcdull_0000
|
回覆 ccy86 的帖子

我明,我都係有陰影。。。不過好多人都話其實12周前,媽媽冇嘢可以做到,要自然發展
freshrose
|
mcdull_0000 發表於 18-9-20 18:07
回覆 ccy86 的帖子

我明,我都係有陰影。。。不過好多人都話其實12周前,媽媽冇嘢可以做到,要自然發展

唔好話12w 前,其實成個孕期你都無咩野可以做到
mcdull_0000
|
freshrose 發表於 18-9-20 19:06
唔好話12w 前,其實成個孕期你都無咩野可以做到

其實都係,成件事都幾被動