有冇懷孕媽媽開始耳鳴?

mileylau107
|
呢排開始間唔中都會耳仔好似坐飛機咁塞住,有冇咩辦法可以解決?
chujailovemama
|
mileylau107 發表於 18-9-12 14:36
呢排開始間唔中都會耳仔好似坐飛機咁塞住,有冇咩辦法可以解決?

我都有呀 宜家9w
仲以為呢排鼻敏感引致
mcdull_0000
|
你是否作感冒?我早幾日感冒就有耳鳴
missck
|

我就嚟14w,自11-12w開始間唔中都有耳鳴聽到自己講野,每次都係右耳
mocha20150323
|
我係生完之後,bb個半月時先好返。
Mamolin
|
我有時都係咁,咁知點解⋯ 依家就黎15週
pang_ling_ling
|

原來咁多媽媽會耳鳴,我呢兩星期都有,我估係轉天氣+鼻敏感有關,塞親都係左邊,勁辛苦
我要做媽媽
|
原來咁多媽媽有咁既情況架,我自己真係無,你如果一日鳴既話,都係問問醫生喇
haha748494
|
我都試過,見頭暈,耳鳴,無去理,好快就唔會喇。
如果持續,產檢果陣就要同醫生講下喇。
hamsterma
|

坐飛機有呀,好辛苦
RubyYu07
|
我自己都有鼻敏感,不過似乎未有咁既情況出現。
camille_wilson
|
應該係體質問題,我大肚時都係經常係咁,真係唔舒服,我試過瞓低,頭要比身體低有少少腦充血,耳仔就會好快通返。
minnanotabo1223
|
我都有呀...有12W 開始, 成個月每一日都間歇係咁....只有好辛苦時個頭向下倒就會通番....同埋訓覺就唔塞..
同醫生講佢話可能係唔夠血, 睇左中醫佢話係個腎唔夠好...飲左兩劑中藥, 之後就好番好多了~
AgnesChanChan
|

第二胎時有,不時塞左,到剛生完仲有,醫生仲俾轉介排耳鼻喉,但隔多排就無左