(感情抒發)人生冇左音樂都唔知點算

Bbchu101
|

細細個已經唔係好出聲,好享受音樂俾我嘅感覺,即使自己冇學樂器,都好陶醉係音樂入面,仲記得第一次分手,唔同嘅分手歌就陪我度過左好多個晚上。直到結婚之後,我都好中意聽歌,不過我只係中意聽廣東歌,可能係因為我普通話同英文都唔太好,所以我只係明白廣東話歌詞。

琴日係facebook聽到呢一首燕尾蝶,唔知關唔關做左媽媽事,聽班小朋友唱嘅歌聽到我有種莫名嘅感動,好似唱到入我個心咁,真係俾佢地感動到,令我再一次感受到音樂嘅穿透力。
我希望大家可以入去聽下呢首廣東歌,感受一下音樂嘅力量,感受一下小朋友嘅內心。

https://www.facebook.com/greenpeacehk/videos/307618146709570/

多謝各位JM嘅耐心睇我篇文

joanneqq1205
|
小朋友唱得好好聽
tsung
|
謝謝分享
ET.UFO
|
好聽,又無奈。
BKsquare
|
好好聽

呢首我都好鍾意
MM2H
|

|
BKsquare 發表於 18-9-12 16:51
好好聽

呢首我都好鍾意
真係好打動到個心
minsheep
|
我都鐘意聽歌。
雖然有音樂天分加五音不全。但聽歌比到一種放鬆既空間給自己。
小金鳥
|
真係好好聽,內容很好
mariefish
|

Bbchu101
|
好少歌有一下打到入心嘅感覺
|
Bbchu101 發表於 18-9-12 17:37
好少歌有一下打到入心嘅感覺

最後果段好打到入心
Bbchu101
|
joanneqq1205 發表於 18-9-12 17:48
最後果段好打到入心
每次唱K都唱
haileyt_87
|
聽完之後覺得冇浪費到數據
好感動
RonaldLeeKK
|
haileyt_87 發表於 18-9-12 18:08
聽完之後覺得冇浪費到數據
好感動

最感動個位係小朋友嘅歌聲
|
這地球 若果有樂園 會像這般嗎
Poyau
|
謝謝分享
moomooo
|

我都喜歡自己一個靜靜聽歌的時候,特別是鋼琴,會有總只有音樂明白你的心情

sangria
|
多謝分享,音樂以外,電影,文學都
總之: 藝術!有藝術,就唔 dry
happymeowy
|
有時聽聽吓歌,突然聽到一句歌詞唱到自己情況應一應,真係立刻流出淚來好似終於有人明白自己