種牙失敗

applezhang
|
種牙失敗後要把那枝樁拿出來,可是因為相隔的時間太久,那枝樁已經跟牙骨結合了,最後用了兩個多小時費了九牛二虎之力才拔出來,真是一種慘痛的經歷。
Shekyan
|
applezhang 發表於 18-9-12 17:05
種牙失敗後要把那枝樁拿出來,可是因為相隔的時間太久,那枝樁已經跟牙骨結合了,最後用了兩個多小時費了九 ...

種佐幾耐?
享利媽打
|
種牙失敗後要把那枝樁拿出來,可是因為相隔的時間太久,那枝樁已經跟牙骨結合了,最後用了兩個多小時費了九 ...

用新定舊式方法種?
heidys
|
何解失敗?
singzone
|

錢用了,達不到你想要的效果。肉到赤惨重。
Nancy20090615
|
applezhang
|

枝樁落左四五個月
applezhang
|
享利媽打 發表於 18-9-13 00:13
用新定舊式方法種?

唔知新定舊,有咩分別?我係種骨粉、落樁、種牙,但未到種牙果一part已經宣告失敗
applezhang
|
heidys 發表於 18-9-13 13:07
何解失敗?

落左骨粉後傷口有膿涔出來,跟住枝樁唔堅固,牙醫話係我隔離隻智慧齒發炎導致
applezhang
|
singzone 發表於 18-9-13 14:12
錢用了,達不到你想要的效果。肉到赤惨重。

包種好的,再種冇再收錢,問題係再種承受果d痛楚不是非一般地痛(emoji)(emoji)
singzone
|
applezhang 發表於 18-9-13 17:56
包種好的,再種冇再收錢,問題係再種承受果d痛楚不是非一般地痛(emoji)(emoji)
...

2小時多的手術醫生同你都要分段休息吓,躺在椅子上停再繼續再做,我聽到都覺得慘痛。
ironmanmama
|
applezhang 發表於 18-9-13 17:56
...

陰公
dordoristse
|

好陰公呀,真係要搵個經歷老到既牙醫,咁貴都出事...
kathyjoey
|

點解會失敗
applezhang
|
dordoristse 發表於 18-9-15 21:47
好陰公呀,真係要搵個經歷老到既牙醫,咁貴都出事...

其實我都覺得我個牙醫有d問題
其1:種牙前問佢使唔使拔左隻智慧齒先,佢話唔使
其2:種骨粉後發炎係唔係唔應該落枝樁呢
其3:雖然第一次佢比左個好早既期我,但我又唔爭氣,果日發燒,做唔到手術。但牙醫應該知道越早攞枝樁出來越容易的,佢係唔係應該盡量再比個早d既期我,而唔係等到幾個月後咯

拉姑
|
牙醫叫乜名呀?
dordoristse
|
applezhang 發表於 18-9-16 07:42

其實我都覺得我個牙醫有d問題

好後生架個牙醫?朋友介紹的?聽到都凳你不值:(
Joyce_Choi
|
回覆 applezhang 的帖子

我都係要植骨先種到牙,好彩我最後剛剛好種到。不過之前牙醫要評估過好大機成功先幫我做。
333s
|
applezhang 發表於 18-9-13 17:53
落左骨粉後傷口有膿涔出來,跟住枝樁唔堅固,牙醫話係我隔離隻智慧齒發炎導致
...

齒發炎導致。先醫好發炎。

种牙, 需要身體健康。

我感冒喉嚨發炎, 都推遲有关植牙。
333s
|
我有植牙。一共四个。

門牙欠佳。至今有時會痛。當時考慮不足。