所有貨都可以送到菜鳥驛站?

c9home
|

我見淘寶有d貨可以選擇菜鳥驛站收貨, 有d貨就無得擇,
咁係咪無得擇個d就唔可以用菜鳥驛站收貨? 自己直接寫收件地址為驛站地址, 咁有得唔得?

因為我未用過, 打算去會展中心個間全家收件, 請問有無免租期架? 有幾多日free?
lyh80115
|
呢啲嘢無得勉强,不如你講下邊啲貨無得自取,幫你諗下辦法。
andyman
|
我見好大部份都得喎。你邊樣咁濕滯呀。
c9home
|
只不過係d 衫, 反而我有時會去深圳, 所以諗住試下菜鳥.

會展中心個間全家, 請問有無免租期架? 有幾多日free?
lyh80115
|
咁可能係個賣家唔想用,近關口有私人收費自取點,淘寶搜東帆集運。
andyman
|
c9home 發表於 18-9-13 16:43
只不過係d 衫, 反而我有時會去深圳, 所以諗住試下菜鳥.

會展中心個間全家, 請問有無免租期架? 有幾多日fre ...
賣衫都咁串, 幫趁第二間啦, 講笑.......
c9home
|
回覆 andyman 的帖子

因為我今次想買既野都係輕身, 所以先唔想寄來香港.
你有用過菜鳥嗎?
andyman
|
c9home 發表於 18-9-13 18:14

沒有呀, 就唔岩時間。
anyuser18
|
c9home 發表於 18-9-13 18:14

八卦問,唔係輕先寄香港咩?自取首重先十蚊左右之喎

話時話我選過一間在福民站附近行二三分鐘就到都幾方便。
c9home
|
回覆 anyuser18 的帖子

因為我唔多, 唔會過1KG
反正去開深圳, 可以順便取件

你可比個地址我嗎?? 取件駛唔駛$架? 有無存倉費等?
frombetter
|
c9home 發表於 18-9-14 12:48

菜鳥一般免費代存三、四日。有D菜鳥驛站收一、兩蚊代收一D淘寶時冇得揀菜鳥代收的。
katrinalee25
|
frombetter 發表於 18-9-15 13:00
菜鳥一般免費代存三、四日。有D菜鳥驛站收一、兩蚊代收一D淘寶時冇得揀菜鳥代收的。
...

請問你用開邊間?
frombetter
|
katrinalee25 發表於 18-9-16 07:47
請問你用開邊間?

我通常揀全家便利店,貪佢全日都有人收貨。
anyuser18
|
c9home 發表於 18-9-14 12:48

我填咗個近福田口岸的地址,然後選代收,佢就會顯示最近我填的地址的店俾我選。我見呢間地圖顯示都近就呢間囉。無運費。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kmbb519
|
菜鳥即係官集,係古古怪怪,我之前買d 文具貼紙之嘛,有某幾款話唔可以寄果度,又試過買膠拖鞋,一對得一對唔得 遇到呢d情況我就用哂私集費事煩
501indy
|
c9home 發表於 18-9-12 17:08

我見淘寶有d貨可以選擇菜鳥驛站收貨, 有d貨就無得擇,
就算下單時冇得揀,可以先問賣家,好多時佢哋都會話可以發去驛站,只係唔知點解冇得揀!我就會自己填返驛站既地址資料上去(輕果d),次次都收到貨亦收到取件碼信息,同揀既方法冇分别!當然重既大件野要自己私下問左有關驛站收唔收先,先好自己填人地地址!