自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

想知

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一般般,食雪榚好過

水晶宮

bb2 發表於 18-9-12 20:06
我都寧願淨食雪糕,鬼咁難切

我都係咁話

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友中意呀...
我食過, 覺得難切D

男爵府

cat_koo 發表於 18-9-12 21:30
口味好個人~
如果鍾意雪糕、朱古力可當甜品黎食
咁同淨食雪糕又唔同既

同意, 唔同食法啦~ 正如雪糕批, 雪糕三文治都好多人買, 雪糕月餅多人批評係因為賣得太貴~

我自己就咁睇, 平時一杯仔特別版賣30蚊, 如果盒月餅賣160蚊(即係40蚊個)我都會買 (臨近中秋去二手市場搵下啦)

cat_koo    發表於 18-9-13 11:36

複式洋房

11B 發表於 18-9-12 23:26
無話好唔好食。將塊朱古力同雪糕一齊放入口之嘛!用自己喜歡牌子嘅朱古力加自己喜歡味道嘅雪糕都可變成雪糕 ...

我見呢個牌子嘅cafe一直都好受歡迎,好多人食,以為應該唔少人鐘意添,我自己有食開佢啲細細杯雪糕咋,諗住雪糕月餅會有特別口味,聽完大家咁講都係諗諗先

複式洋房

kelvin1206 發表於 18-9-13 10:12
同意, 唔同食法啦~ 正如雪糕批, 雪糕三文治都好多人買, 雪糕月餅多人批評係因為賣得太貴~

我自己就咁睇, ...

都好明一掛左月餅個名就會貴晒,其實普通月餅成本都一樣低,只係haagen dazs 有個品牌名,出名就更加有條件貴

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

maggkiki 發表於 18-9-12 19:10
雪糕月餅貴咁多,我寧願淨食雪糕

大宅

SoSo17 發表於 18-9-12 17:41
見到網上賣緊好多Häagen-Dazs月餅廣告!!
本身屋企人都有食開呢隻牌子嘅雪糕,不過佢地出咗雪糕 ...

甜到漏啊,咪搞我,試一次夠了

伯爵府

想生BB熱投

回覆樓主

其實同雪糕無分別吖,特別貴咁解囉
I am Agent P

大宅

回覆樓主

我買左佢隻雪糕麻薯月餅,未食。d人話好似糯米糍

水晶宮

回覆樓主

我都寧願食雪糕, 唔鍾意個朱古力皮

大宅

SoSo17 發表於 18-9-12 17:41
見到網上賣緊好多Häagen-Dazs月餅廣告!!
本身屋企人都有食開呢隻牌子嘅雪糕,不過佢地出咗雪糕 ...

咪又係雪糕,有乜話好唔好食
未食過佢既雪糕另計

水晶宮

多左個脆皮,我寧願吃大班冰皮加哈根大師 普通 ice cream , 7-11 做緊 63 元三支

男爵府

呢個同食雪糕蛋糕一樣,食新鮮感唧

wcpcelia    發表於 18-9-15 18:31
無聊閒在家

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

無食過,都想試下,唔知邊度有平,其實食多左傳統,都想轉下,都係應下節,大X冰皮都咁多年,同傳統既九唔搭八,依家又咪係入左主流

別墅

回覆樓主:

我都覺得唔好食,朱古力太甜,而且雪糕既口味定左,唔鐘意食既話成個月餅就會變得唔好食喇。
個人覺得都係買返自己鍾意食既雪糕口味食好過。

複式洋房

本來唔打算買, 不過上網睇過有特價同回贈番送唔少雪糕券 (HKTVmall, KMall, ztore士多都有, 價錢送嘅野唔差得遠, 差嘅應該係埋單全單回贈幾多錢俾你) , 咁我同親友啲小朋友都鐘意去間鋪買雪糕食可以中秋分埋俾佢地, 屋企話可能買一盒$2XX試下~~俾大家參考埋啦:

https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/H%C3%A4agen-Dazs/s/G3965001

https://kmall.baby-kingdom.com/haagen-dazs-ice-cream-moncake-voucher-harmony-mochi.html

https://www.ztore.com/tc/categor ... s/mooncake-vouchers

男爵府

2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章

今年有法國風情三文治, 幾好味

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

11B 發表於 18-9-12 23:26
無話好唔好食。將塊朱古力同雪糕一齊放入口之嘛!用自己喜歡牌子嘅朱古力加自己喜歡味道嘅雪糕都可變成雪糕 ...

True雪糕加朱古力皮
唔值得特別去買,有人送我會食咁囉

首頁

尾頁

跳至