自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hellomiki 發表於 18-9-12 20:18
thx各位,我唔知有電匯價,我幫人唱嘅,職員無比單我真麻煩呀

而家係冇收據架,扣數嗰陣會簽名,嗰陣睇到扣幾多。

男爵府

whyyou 發表於 18-9-12 21:16
好明顯你自己唔知有電滙同現鈔價嘅分別,唔好一口咬定人地呃你,何況嗰個係實習員工,會唔會為咗呃你廿蚊 ...

好同情個實習員工
好彩樓主上黎問左先,如果一黎就去投訴,我諗個實習員工都幾慘

珍珠宮

hellomiki 發表於 18-9-12 19:59
即時拎現鈔呀,上網查都是0.070xx...個實習職員又唔記得比收據我! 之前兌咁多次都有! 中銀服務又差,足足 ...

你有無事先係網上買定日圓再係櫃臺攞錢?如果無,即時兌換一定貴。

職員點會呃到你,個匯率無得手動加。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

如果冇早一天預留,要跟現鈔價。
有時換得3,4千蚊,我都費事搞,直接行入去換,爭果10蚊8蚊。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

即時拎現鈔呀,上網查都是0.070xx...個實習職員又唔記得比收據我! 之前兌咁多次都有! 中銀服務又差,足足 ...

你都係玩住電話排隊,人地做到無停手呀而且見人多,你可以去另一間兌換

大宅

龍貓車 發表於 18-9-12 23:02
好同情個實習員工
...

唔會啦,點呃呀?!兌換率無得人手改

珍珠宮

龍貓車 發表於 18-9-12 23:02
好同情個實習員工
...

我只是想知個價係點定? 因網上睇到和實際唔同嘛,我當然唔識所以先上嚟問,就算唔上嚟問 ,去銀行到問都可以,反正我無諗過投訴位職員,只是想了解清楚啫,就是咁簡單。

珍珠宮

回覆樓主:

我都認同自己有疏忽,無睇清楚有無單就走左,因為一來排左一個半鐘了,腳都軟,拿完錢都急急腳走人了,二來條隊真是好長,後面好多人已經唔耐煩,聽到d人鬧中銀服務咁差,咁多人只開3個櫃位,不停聽前後嘅人係到呻,的確,我也覺得而家嘅銀行等候時間好耐,企定定排隊,玩手機等難道就唔累嗎? 我哋後生捱下無所謂,見到一d老人家排真是辛苦

珍珠宮

hellomiki 發表於 18-9-12 23:29
我都認同自己有疏忽,無睇清楚有無單就走左,因為一來排左一個半鐘了,腳都軟,拿完錢都急急腳走人了,二來 ...

下次唔好咁傻喇,與其都係換現鈔,全港好多找換店個rate都會好過銀行,5分鐘做到嘅嘢冇需要嘥個半鐘去做

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

超級特務 發表於 18-9-12 23:11
如果冇早一天預留,要跟現鈔價。
有時換得3,4千蚊,我都費事搞,直接行入去換,爭果10蚊8蚊。
...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellomiki 發表於 18-9-12 23:24
我只是想知個價係點定? 因網上睇到和實際唔同嘛,我當然唔識所以先上嚟問,就算唔上嚟問 ,去銀行到問都可 ...

個價係類似買股票咁

寶石宮

2023年兔年勳章

whyyou 發表於 18-9-12 23:56
下次唔好咁傻喇,與其都係換現鈔,全港好多找換店個rate都會好過銀行,5分鐘做到嘅嘢冇需要嘥個半鐘去做

...

見大華電匯差個現鈔價

珍珠宮

除非唱大量,其實爭好少

首頁

尾頁

跳至