旅遊保險經hsb*急,聽日出發

newpower_hk
|
聽日13/9,7點早上上機,星期日反,一早買左hsb(x士x)
坐hkepress.如果星期日 cancel 機睇左條款好似冇得賠,一係deley 6個錢賠,一係over 24小時先有得賠酒店,一直買開hsb.到而家打風,睇條款先知中焦而家又打唔到上去更改機票,係未應該而家買多份藍十字,晚一hkpress canexl班機都有錢賠。點先可以再保障自己多d.thx
cattz288
|
newpower_hk 發表於 18-9-12 21:26
聽日13/9,7點早上上機,星期日反,一早買左hsb(x士x)
坐hkepress.如果星期日 cancel 機睇左條款好似冇得賠 ...

個風已經有晒路徑, 家陣買都cover唔到因颱風取消/delay架喇
starer
|
快d打去hkexpressv改機票啦,可以免費改架,留意臉書,保險味掛8號風之前買都可以claim ge
nganc9
|
坐hkepress.如果星期日 cancel 機睇左條款好似冇得賠 ...

HKExpress可以免費改16、17/9嘅机票,快d打去改
newpower_hk
|
starer 發表於 18-9-12 21:38
快d打去hkexpressv改機票啦,可以免費改架,留意臉書,保險味掛8號風之前買都可以claim ge
...

電話冇人聽。更改機票星期一反可以claim到?
激烈的海狗
|

匯燶背後嗰間保險公司 Chubb 衰到貼地。已cut晒唔幫襯佢
新人物
|
激烈的海狗 發表於 18-9-12 21:41
匯燶背後嗰間保險公司 Chubb 衰到貼地。已cut晒唔幫襯佢

HSBC唔係賣AXA咩?
whyyou
|

hsbc係賣AXA喎,dbs先係賣chubb
激烈的海狗
|
新人物 發表於 18-9-12 21:44
HSBC唔係賣AXA咩?

家居係Chubb
vlnz
|
newpower_hk 發表於 18-9-12 21:39

電話冇人聽。更改機票星期一反可以claim到?

改機票冇得賠
newpower_hk
|
starer 發表於 18-9-12 21:38
...

藍十字如機取消可claim? or axa
忌廉寶寶
|
whyyou 發表於 18-9-12 21:46

借位問下,咁邊間旅遊保既coverage係最全面?我貪方便,次次都係出發前一兩日上網同hsbc買
happyelimme
|
係,Chubd真係衰到無輪,我永不幫襯佢
木土土
|

你到時要求HKEXPRESS提供打風後可最早上機航班,就可以取証明當delay(由原本航班),應該可以claim到額外酒店錢或delay 現金賠償

菇兒
|

Hsbc 24小時以上有得賠酒店嗎?我剛剛有朋友起大阪,佢又係買左hsbc,班機cancel左但無酒店cover呀!

菇兒
|
whyyou 發表於 18-9-12 21:46

我都以為hsbc 全部都係axa
nintendo
|
激烈的海狗 發表於 18-9-12 22:14
家居係Chubb

我奶奶份家居都係 AXA ,已經好多年。
nintendo
|
忌廉寶寶 發表於 18-9-13 02:39
借位問下,咁邊間旅遊保既coverage係最全面?我貪方便,次次都係出發前一兩日上網同hsbc買
...

x 2

唔知有冇人認真比較過不同的 policy ,我都係貪方便上網買。
nganc9
|
我都係買咗hsbc, 16号飛,好大機會取消航班,16-17嘅住宿一定住唔到,都冇得賠,保險話唔係目的地有事
Poyau
|
nganc9 發表於 18-9-13 12:58
我都係買咗hsbc, 16号飛,好大機會取消航班,16-17嘅住宿一定住唔到,都冇得賠,保險話唔係目的地有事 :bad ...