大家有冇試過搵健身教練 , 幫自己減肥

hebesiu
|
好多人搵健身教練都係想減肥 , 其實跟健身教練係做 d 咩訓練 , 佢地係咪會提供一 d 做 gym 既 program , 同飲食餐單 , 另外仲有冇做 d 咩幫人減肥 ?
heather1106
|
好貴啵搵教練
bubblegummy
|
我以前有,總結係嘥錢
flyinsky
|
bubblegummy 發表於 18-9-12 23:27
我以前有,總結係嘥錢

點解?好多人都話要練重訓就要搵教練,因為帶氧可以自己做
cakii
|
flyinsky 發表於 18-9-12 23:29
點解?好多人都話要練重訓就要搵教練,因為帶氧可以自己做

我估睇下你係因為咩原因肥,係咪肥體質之類先,先可以對正下藥
hebesiu
|
bubblegummy 發表於 18-9-12 23:27
我以前有,總結係嘥錢

咁佢點幫你 ?

zone123
|
我跟左PT兩個半月!
我飲食就自己識去食,
帶氧運動就自己做。
佢係幫助我重訓,
每當我做唔到時都會support我!
由初時做唔到Squat,
要靠fit ball去做,
做一排可以唔駛fit ball都可以做squat。
仲要可以負重都做得幾好!

第一堂係操腳,痛左4日,
每星期最少一堂係操腳。
操腳係好重要,
好多人覺得辛苦,
所以好多人唔操腳。
但而家覺得操腳自感覺到自己存在!
雖然有時都會痛兩三日架~
但真係好多野由一開始做唔到,
慢慢到自己可以唔駛靠教練都做到,
都好大滿足感!

其實我一星期搵佢兩堂,
佢話一星期操全身肌肉一次就夠!
zone123
|
玩重訓唔係死黎就岩!
有時唔需要做到咁重,
有時最主要做岩姿勢正確就已經足夠!

自己做時,成日都唔數,
因為有時真係數唔到!
tsung
|
zone123 發表於 18-9-14 07:42
我跟左PT兩個半月!
我飲食就自己識去食,
帶氧運動就自己做。

|
首先佢地會睇返你要重點改善d咩,跟住教你飲食方面點改善,同埋迫你做運動,正常嚟講,佢地會睇返你進度去設計今堂做d咩。我試過跟2個月,真係好有效,起碼有個人迫住你做,好似,如果我自己做sit up, 我可能只做到30下,但教練係度,我最後可以做到60下或更多。
maymay220hk
|
我覺得減肥系discipline 問題
自制力底系難減肥成功
教練丶營養師只系輔助
tell-me-y
|
hebesiu 發表於 18-9-12 21:27
好多人搵健身教練都係想減肥 , 其實跟健身教練係做 d 咩訓練 , 佢地係咪會提供一 d 做 gym 既 program , 同 ...

第一時間淨係想到 $$$$$$$
luvkaka
|
回覆 hebesiu 的帖子

我自己跟PT唔係因為減肥, 係因為好多機都唔識玩, 成日亂玩整親自己, 你要自己知道除跟PT外都要自己做帶氧運動先真真正正減到. 我提議你先做一個月帶氧運動如跑步, 減緊D水同FAT先再揾PT TUNE UP會事半工倍好多. 加油
ganbare
|
luvkaka 發表於 18-9-14 15:33
回覆 hebesiu 的帖子

我自己跟PT唔係因為減肥, 係因為好多機都唔識玩, 成日亂玩整親自己, 你要自己知道除 ...

我之前跑步加飲食控制減左十幾磅,D肉鬆泡泡,所以都想搵PT 教我操番D肌肉