講十次都嬲! 老公洗錢無概念! 堅嬲

黑色誘惑
|
今朝臨番工工人話屋企個smart phone 壞左,我同老公講話咁買過個cheap 雞smart phone 啦,因平時番工用whatsapp 同工人溝通。

放工番來老公比我睇佢買左個$2000蚊嘅華偉!

我真係心臟病發! 我問佢見到最平smart phone 係幾錢佢話1300, 我問佢點解唔買佢話因爲想買新model !

我話你知唔知個電話只係用來比工人同我whatsapp 溝通! 只係whatsapp ! 佢完全啞晒講唔到點解要買新model 而唔係1300蚊嘅舊款! 佢話呢個容量大d, 可以插2張sim card ! 你比工人用佢會用容量? 用2張sim card ?佢淨係呆左! 完全答唔到個理由! 好似完全無諗過買呢個電話嘅用途同目的咁!

我地今個月已因為一d原因家庭開支超標,佢完全好似唔知咁! 見到新d, 想要,就買!

堅嬲!我講十次都係堅嬲!
ian723
|
黑色誘惑 發表於 18-9-12 21:28
今朝臨番工工人話屋企個smart phone 壞左,我同老公講話咁買過個cheap 雞smart phone 啦,因平時番工用what ...

好明白你嘅感受

家中都有一件
Ashleycorina
|
我老公以前都係咁,我用過好多方法,終於用洗腦法令佢改
Jameskey
|
女主內,呢啲野千其唔好比男人做,除非佢孤寒過你。
maggie196
|
男人係咁,所以一定要叫佢做決定前問一問我先再決定
tkop
|
今朝臨番工工人話屋企個smart phone 壞左,我同老公講話咁買過個cheap 雞smart phone 啦,因平時番工用what ...

咁你叫佢退貨咪得囉
Locherry1215
|
我老公又好攪笑。佢買電子野前,都會問我/叫我揀。但我對電話呀,電視呀,電腦呀.... 完全唔識。
musiccisum
|

sorry我笑左
judypig
|

身同感受, 講到我都有小小嬲埋一份
hudsonchui
|
老公也是甘,女初中,佢竟然話買個最新I phone 比佢,我即刻火都黎 , 我話初中最多買平舊款機,一來容易吾見驚被人偷,二來不用浪費金錢。我知佢錫個女,但有時吾係甘用錢,加上我們又不是經濟富貴,個個月猛猛緊咋
florapang0426
|
咁下次應該由你買,唔好比你老公買
fatpui
|

好正路,二千蚊嗰部性價比最高
shareholder
|
小米最平一千都有啦
肥肥寶
|
通常呢啲嘢我會自己買,唔會叫老公買
tansyneko
|
叫你老公攞用開部舊電話換咗佢用依部新,舊的俾工人whatsapp用
MM2H
|
Sorry.... 即時浮現腦海係前日個點心鋪⋯豬乸飽
IloveJJ
|

如果你老公係咁既人,咁你屋企咩都唔好叫佢買。
MKma
|
我老公都係,所以乜嘢都係我負責買,佢最多係去碌卡同幫手拎。
cattz288
|
好激心~
LokYauYau
|

所以,呢d"家務"我都會自己親自嚟,免得為呢d事嘈,但又頂住到氣。