孭帶一問

zafinwong
|
到底幾個月開始可以用直立式既孭帶架?好多人話頸同腰夠硬就可以,咁點先算夠硬?bb依家剛好三個月,頸有時好好力,但有時又會搖黎搖去好似無力咁。唔知可以開始用未,因己自己帶佢出去,推車好唔方便呀
haha748494
|
我自己覺得BB識坐就可以,我細B系7個月用。
我要做媽媽
|
你冇買可以俾出生BB用既?雖然話可以俾出生BB用,但係我仔仔都係三個月左右先用
zafinwong
|
我要做媽媽 發表於 18-9-14 20:42
你冇買可以俾出生BB用既?雖然話可以俾出生BB用,但係我仔仔都係三個月左右先用
...

我買個個講是3個月可以用,但我怕佢坐得好攰。
GCHK
|
haha748494 發表於 18-9-14 17:12
我自己覺得BB識坐就可以,我細B系7個月用。

我地都係七八個月嘅時候用
bchuma
|
zafinwong 發表於 18-9-12 21:58
到底幾個月開始可以用直立式既孭帶架?好多人話頸同腰夠硬就可以,咁點先算夠硬?bb依家剛好三個月,頸有時 ...

我用揹巾,側揹 三個月我都豎抱咯
kissapplegirl
|
到底幾個月開始可以用直立式既孭帶架?好多人話頸同腰夠硬就可以,咁點先算夠硬?bb依家剛好三個月,頸有時 ...

我買babybjorn,係初生起可用,我係bb兩個月大就孭出街 ,覺得無問題
EstrellaDamm
|

挷布揹巾wrap未滿月開始用,Ergobaby加infant insert我地就滿月左右開始用。呢兩種唔需要頸硬都可以用。睇返商品說明,有講幾時/幾磅起用。
JD930    發表於 18-10-31 15:47
我要做媽媽
|
zafinwong 發表於 18-9-14 23:05
我買個個講是3個月可以用,但我怕佢坐得好攰。

適合既話應該唔攰架,我見D BB坐得好舒服既
sammiso
|
要4個月以上,BB頸骨硬左先可以用嘅。
duckduckbb31
|
兩個月已經用,
雖然直立但佢話初生適用,
個設計都令bb貼住我心口,
頸未硬時用手托住佢。
aprilbaby04
|
我用ergobaby,我小朋友剛3個月,用緊了,但只限於落街買餸同接大嗰個放學,太長時間我都係推車
RubyYu07
|
3個月坐直立式揹帶我覺得腰同頸部都未夠力,仲柔軟,等多一兩個月先啦
pinkochang
|
直立孭帶(非hipseat) - 頸仔硬(通想3-4個月)就用得
Hipseat - 要坐到先用, 太早用會傷腰