10歲女多體乇可否用脱毛膏?

dyl
|
姪女十歲手脚好多毛,因為咁有時吾開心同吾想着裙, 佢咁细可吾可以用脱毛膏之類?
sushiroll
|
dyl 發表於 18-9-13 00:16
姪女十歲手脚好多毛,因為咁有時吾開心同吾想着裙, 佢咁细可吾可以用脱毛膏之類? ...

脫毛膏唔好啦,我以前中學用脫毛膏敏感,咁細個啲皮膚可以受唔到咁刺激
用wax好d, 一個月一次就可以,之後又生小d毛喎
D..D
|

聽人講,脫越密,就會生得越濃密

(資料來源:
林子祥教路:想把鬚靚,就要後生時密密剃)

浩霆豬豬
|
十歲好似細咗啲,啲脫毛膏好刺激吓,不如同阿女傾吓,教佢接受,到大個女啲先諗脫毛
vet
|
D..D 發表於 18-9-13 01:29

(資料來源:

唔會,只會越脫越少。
cowchow_1104
|
脫毛膏好刺激性!十歲唔好呀,皮膚太嫩好易敏感紅腫的
OforOsaka
|
姪女十歲手脚好多毛,因為咁有時吾開心同吾想着裙, 佢咁细可吾可以用脱毛膏之類? ...

十幾歲仲好細、新陳代謝好快、就算脫左都好快生番。

個人覺得如果冇敏感、又只係間唔中一次、手腳用veet冇問題的、唇毛及臉毛可以去美容店做線面。
waynewon
|
唔好剃亦唔好用脫毛膏,買部好少少脫毛機,脫脫下就冇咁密同毛會幼d。
月見草
|
vet 發表於 18-9-13 01:49
唔會,只會越脫越少。

想佢少的地方越脫越粗,無乜所謂果D就可以寸草不生
ritawwwong
|
咁細個唔駛搞住啦,脫完都生返晒
Fishqqma
|
D..D 發表於 18-9-13 01:29

(資料來源:

唔會
fuhk
|
ritawwwong 發表於 18-9-13 05:28
咁細個唔駛搞住啦,脫完都生返晒

如果影響自信的話要認真攪攪佢喎
Mnbvcxdsa    發表於 18-9-13 07:14
BGCOME08
|
我細個勁多手毛腳毛,濃密兼黑果隻,手唔脫都ok,腳毛真係好核突囉……。我每3個月用一次veet脫腳毛,覺得ok,冇敏感,又唔係成日,加上係脫隻腳,我覺得冇乜所謂。
ritawwwong
|
回覆 fuhk 的帖子

咁要睇下多到咩地步lor,因為小朋友新陳代謝好快,同埋咁細個脫毛唔知有無副作用
cottonballball
|
我有個朋友,由佢覺得自己體毛多開始,佢呀媽就帶佢去wax,開頭都覺疼架,都想剃毛就算,但佢呀媽勁反對,到今日佢大個,佢明顯少毛過好多人,佢話好感激佢阿媽當年咁堅持
cake05
|
我女有學游水,佢用Venus 剃格啦底毛,ok冇問題又不會痛
LedTV
|
脫得多次數肯定會少

cacatns
|
等佢大d同佢去做laser
LedTV
|

趁面積範圍未咁大
用wax 脫
我好快都用wax幫我女脫
hedhed
|
用宅光機同佢射左佢啦!一世啱用嘅禮物。脫毛膏果啲之後生返尨嚟都會同剃一樣吉手。