懷孕初期瘋狂食野 點算?

agneshy34
|
我由兩個月開始就一日食4餐 每次都會有種餓過龍而反胃既感覺 但食飽後就會無事 搞到夜晚臨訓要食個杯面或者食個飯團先訓得著 試過食得少 訓到天光就餓醒要食早餐先可以繼續訓 有無媽媽同一樣都係咁
karytse90121
|
agneshy34 發表於 18-9-13 01:08
我由兩個月開始就一日食4餐 每次都會有種餓過龍而反胃既感覺 但食飽後就會無事 搞到夜晚臨訓要 ...

餓就要食,盡量食健康食物
我要做媽媽
|
好羨慕你吖,我懷孕初期咩都冇胃口,你想食就食喇,不過盡量食得健康D
agneshy34
|
karytse90121 發表於 18-9-13 08:20
餓就要食,盡量食健康食物

但我怕我咁食發會比醫生話太多 仲要食親都想食澱粉質既野先覺得飽 真係好矛盾食包食餅就會超快又肚餓 又要再食過
agneshy34
|
我要做媽媽 發表於 18-9-13 08:43
好羨慕你吖,我懷孕初期咩都冇胃口,你想食就食喇,不過盡量食得健康D

我一開頭都好似你咁架 不過我就得夜晚最無胃口 食又食唔到聞到又想嘔 連出街食都係食好少就已經反胃作嘔 但一踏入兩個月開始就變到瘋狂食野
hamsterma
|
agneshy34 發表於 18-9-13 01:08
我由兩個月開始就一日食4餐 每次都會有種餓過龍而反胃既感覺 但食飽後就會無事 搞到夜晚臨訓要 ...

餓就要食,好過有滴食唔落嘅
Nikitang1111
|
我都係呀
踏入第三個月成日都肚餓
可以食完碗米線,再隊8 粒八爪魚丸
我11w, 比懷孕前肥左7 磅
私家同政府都話我肥得多左d
驚我之後辛苦
叫我要控制下
agneshy34
|
Nikitang1111 發表於 18-9-13 09:59
我都係呀
踏入第三個月成日都肚餓
可以食完碗米線,再隊8 粒八爪魚丸

咁你而家用咪方法控制下呀?教下我呀
我最慘係唔食訓唔到 一食飽就好眼訓 一教訓天光
Nikitang1111
|
agneshy34 發表於 18-9-13 11:46
咁你而家用咪方法控制下呀?教下我呀
我最慘係唔食訓唔到 一食飽就好眼訓 一教訓天光
...

我儘可能一日三餐,唔食零食,
食返以前三餐既食量,
真係肚餓就食塊梳打餅或者生果,
之前上網睇話肚餓可能係心理反應,
醫生話bb得3cm 邊駛你食咁多野
K_C_Happy408
|
好羨慕你, 我初初完全無胃口, 食完就嘔~~
不過而家13週終於開始好返d~

聽醫生講頭3個月bb都自帶營養, 媽媽食既bb唔會吸收到~
pycc8899
|
唉, 我而家18w, 重左15磅呀.....都唔知點減...........
agneshy34
|
Nikitang1111 發表於 18-9-13 12:12
我儘可能一日三餐,唔食零食,
食返以前三餐既食量,
真係肚餓就食塊梳打餅或者生果,

我都明呀 但有時無野落肚又訓唔好 我都有諗過係心理作用 而家諗住慢慢食少d 睇下可唔可介甩第四餐
agneshy34
|
K_C_Happy408 發表於 18-9-13 12:18
好羨慕你, 我初初完全無胃口, 食完就嘔~~
不過而家13週終於開始好返d~

你而家有返胃口咁就好啦我都有聽聞過呀 所以要輕輕節食 再下次產檢問下醫生攞d意見先
agneshy34
|
pycc8899 發表於 18-9-13 12:50
唉, 我而家18w, 重左15磅呀.....都唔知點減...........

你可以等中期所有野定穩定哂 嘗試下食完飯去散下步慢慢行下 都可以控制度我而家都好擔心呀 我都等緊d野定哂就做下d輕鬆少少運動 希望有幫助
lancearius
|
我都要食,不過可以試下食烚蛋、番薯乾嗰啲,比較頂肚同健康
RubyYu07
|
一樣吖,不過到左第四個月胃口就正常返了。
莫失莫忘
|
梳打餅係我地既好朋友。
我要做媽媽
|
agneshy34 發表於 18-9-13 09:01
我一開頭都好似你咁架 不過我就得夜晚最無胃口 食又食唔到聞到又想嘔 連出街食都係食好少就已經反胃作嘔 ...

兩個月就咁好胃口,睇黎你BB好錫你
catn1984
|
好羡慕你, 我每日只有胃脹
agneshy34
|
lancearius 發表於 18-9-13 16:18
我都要食,不過可以試下食烚蛋、番薯乾嗰啲,比較頂肚同健康

我而家就夜晚餐就食蕃薯 宵夜就鐘意食乜就食乜