好想生三胎

麻辣媽咪
|
candice0088 發表於 18-9-18 15:35
我剛驗到綠d有線。我都係第三胎...
希望順利。
恭喜!
雖然我已經有過2次經驗,不過一開始唔避就好緊張,成日形住形住
joymchan
|
點解會想生3個既? 已有一仔一女, 生第三個會為了咩? 我們仲想緊
mamaocean
|
我都計劃緊第三個,諗緊會唔會好吃力
23肥媽媽
|
我都試緊生第三胎,今年踏入高齡了,試埋今個月,若果唔得便唔試了!因為最大既已經中學喇
紫色線
|
麻辣媽咪 發表於 18-9-21 16:27
恭喜!
雖然我已經有過2次經驗,不過一開始唔避就好緊張,成日形住形住
...

我禮拜3交功課
老公今日已開始問幾時有結果
麻辣媽咪
|
candice0088 發表於 18-9-18 15:35
我剛驗到綠d有線。我都係第三胎...
希望順利。

你驗到有之前有冇咩反應?有冇胸脹痛?
我諗緊之前餵過人奶,係咪就唔會再咁大反應呢?
麻辣媽咪
|
紫色線 發表於 18-9-22 00:34
我禮拜3交功課
老公今日已開始問幾時有結果
哈哈,咁搞笑!
candice0088
|
麻辣媽咪 發表於 18-9-22 08:38
你驗到有之前有冇咩反應?有冇胸脹痛?
我諗緊之前餵過人奶,係咪就唔會再咁大反應呢?
...

因為我係有準備去懷孕。所以我都好留意自己身體有咩唔同。胸無漲痛過。只有乳頭很敏感。個肚一開始無任何漲痛。而家知道後就明顯多谷m 痛,最明顯是體溫...我無記錄體溫習慣。我係自己感覺到體溫升高了。日日都好似低燒咁...成個人慶出來。同埋好眼訓,因為我每天都有運動習慣,照計唔會眼訓到下午訓落床碌電話。不知情地睡著仲要四個鐘先起身。幾年未試過...
麻辣媽咪
|
joymchan 發表於 18-9-21 16:32
點解會想生3個既? 已有一仔一女, 生第三個會為了咩? 我們仲想緊
我都有一仔一女,第二個出世時諗住生兩個就夠,但佢哋大大下,見佢哋關係非常好,令我好想再生多一個熱鬧啲,將來佢哋可以有幾個手足同行,如果有條件我想生四個添,不過喺香港好難,我又已經高齡
manmanhui
|
我都想生第三個,可惜試咗三年都未有,今個月醫生開排卵比我試下,希望有啦!已有兩個仔仔,大已11歲,細都快8歲了!
麻辣媽咪
|
manmanhui 發表於 18-9-23 09:39
我都想生第三個,可惜試咗三年都未有,今個月醫生開排卵比我試下,希望有啦!已有兩個仔仔,大已11歲,細都 ...
你本身難唔難有?我就快4字頭,之前兩胎都差唔多一年先中,唔知今次要幾耐
fufulcfd
|
我有個大仔就黎4歲,而家陀緊第2胎,都係仔... 想生第3個係女... 但驚搏唔到...
如果3條仔到時唔知搞唔搞得掂...
紫色線
|
fufulcfd 發表於 18-9-23 22:55
我有個大仔就黎4歲,而家陀緊第2胎,都係仔... 想生第3個係女... 但驚搏唔到...
如果3條仔到時唔知搞唔搞 ...

我而家已經兩個仔 3歲 歲半
再生 我仔女都ok.
manmanhui
|
麻辣媽咪 發表於 18-9-23 17:43
你本身難唔難有?我就快4字頭,之前兩胎都差唔多一年先中,唔知今次要幾耐
...

唔難有呀!第一個意外有,第二個半年就有,我都快4字頭!今次三年都沒,有D灰
yyyy.mama
|
joymchan 發表於 18-9-21 16:32

因為熱鬧開心d
麻辣媽咪
|
大家有冇好消息?我今個月冇戲睇啦,宜家等m到,之後再努力!
做個靚太
|
老公唔想,我一定唔會單方面堅持要生~
manmanhui
|
麻辣媽咪 發表於 18-9-28 10:09

唔知中唔中,但同之前來m咁,應該唔中
bbghope
|
麻辣媽咪 發表於 18-9-28 10:09

我都準備第三胎中。。。不過已經努力咗年幾了,都未有消息。唔知點解今次咁長時間,不過都相信緣份的。今日M第一日,之後再努力過。
小平媽媽
|
我都想生,但係基因問題,好驚再生都會有ADHD