住殯儀館/長生店附近

激烈的海狗
|

聽電台節目有聽眾打上去話 成日夜晚聽到打齋聲,又話夜晚放工或個中學嘅女 見倒有白袍嘅物體呆企喺長生店門口 其實係咪真係咁陰? 我諗地方夾人掛。 有冇聽過?

micsin
|
激烈的海狗 發表於 18-9-13 08:29
聽電台節目有聽眾打上去話 成日夜晚聽到打齋聲,又話夜晚放工或個中學嘅女 見倒有白袍嘅物體呆企喺長生店門 ...

我估有都唔會講啦 層樓 你買咩
crystal媽咪
|
我冇聽電台節目。
不過有啲人係容易見到,我唔係住喺附近,但係其實係街都會見到
love2talk
|
crystal媽咪 發表於 18-9-13 08:38
我冇聽電台節目。
不過有啲人係容易見到,我唔係住喺附近,但係其實係街都會見到
...

通常佢地做d咩架
激烈的海狗
|
micsin 發表於 18-9-13 08:37
我估有都唔會講啦 層樓 你買咩

下,講大環境咋喎? 你估你講一句 樓價會因為你而跌? 李嘉誠咩
crystal媽咪
|
love2talk 發表於 18-9-13 08:39
通常佢地做d咩架

我未讀幼稚園已經見到, 着白袍喺條街度,企喺度望住自己。 小學中學都見到,好少係一個實體,通常係一堆藍綠色。
micsin
|
激烈的海狗 發表於 18-9-13 08:40
下,講大環境咋喎? 你估你講一句 樓價會因為你而跌? 李嘉誠咩

講真 你唔講 樓價都係偏低 再講多2講 你話呢 否則 都唔會有人忌啦
pomanlife
|
聽電台節目有聽眾打上去話 成日夜晚聽到打齋聲,又話夜晚放工或個中學嘅女 見倒有白袍嘅物體呆企喺長生店門 ...

上環荷里活道文武廟嗰頭都有長生店,嗰頭都好多外國人住

夜晚行過好陰,有次真係聽到打齊啲打聲
激烈的海狗
|
micsin 發表於 18-9-13 08:42
講真 你唔講 樓價都係偏低 再講多2講 你話呢 否則 都唔會有人忌啦

你高估咗
luppy
|
crystal媽咪 發表於 18-9-13 08:42
我未讀幼稚園已經見到, 着白袍喺條街度,企喺度望住自己。 小學中學都見到,好少係一個實體,通常係一堆 ...

嘩,望住會吾會跟住反屋企.
其實可以周圍走架咩.....吾會比x捉。
不過有d人話係心理作用
bobosweet
|

長生店內會擺放等緊上位或排緊骨灰位嘅仙人嘅骨灰,點會唔陰!
Jasmine-4711
|

予其驚,不如去纸紮店問下有冇自保方法。見不見倒不是最重要,唔好俾佢跟佢你回家/上身才是最重要。
crystal媽咪
|
luppy 發表於 18-9-13 08:47
嘩,望住會吾會跟住反屋企.
其實可以周圍走架咩.....吾會比x捉。
不過有d人話係心理作用

我諗嗰次冇跟到返屋企。 有冇心理作用唔知,不過屋企人講番係我主動見到,然後講……我諗應該唔係作呱?!
之係都成日feel到或見到,有搵師傅。話係有陰陽眼,但係近年就少見咗
激烈的海狗
|
我有個朋友女性,細細粒皮膚好白,對眼似王苑芝,化粧似日本嗰D娃娃咁, 佢喺殯儀館做接待員, 好耐之前話佢基本見到習慣, 更衣室/厠所/儀式禮堂/電梯內老是常出現. 佢見到慣但當睇唔倒擦身而過, 我朋友講笑話:『咪當佢地同事囉,不過大家唔交流之嘛』. 佢條命係揾師傅夾過話佢最適合做呢行,會揾倒錢. 所以佢大學畢業已入行. 佢講嘅野我地唔驚,仲聽倒入晒神.
激烈的海狗
|
pomanlife 發表於 18-9-13 08:43
上環荷里活道文武廟嗰頭都有長生店,嗰頭都好多外國人住

夜晚行過好陰,有次真係聽到打齊啲打聲

聽節目聽得多上環好多....
triplek
|
諗起紅磡條曲街都係好多花店長生店 夜晚仲多殯儀車
xl_bigbig_b
|
廿幾年前在必嘉街番工,有時收夜都會經隔離幾條街,反而唔識驚。我老闆話果度好一見發財
pomanlife
|
激烈的海狗 發表於 18-9-13 09:13
聽節目聽得多上環好多....

上環西環都好多
mimi005
|
港灣豪庭一樣貴到死,我估是因人而言,不是恐怖得咁緊要,除非時運低
香港熊貓
|
我99走之前,話成日見到