自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

聽電台節目有聽眾打上去話 成日夜晚聽到打齋聲,又話夜晚放工或個中學嘅女 見倒有白袍嘅物體呆企喺長生店門口 其實係咪真係咁陰? 我諗地方夾人掛。 有冇聽過?

侯爵府

激烈的海狗 發表於 18-9-13 08:29
聽電台節目有聽眾打上去話 成日夜晚聽到打齋聲,又話夜晚放工或個中學嘅女 見倒有白袍嘅物體呆企喺長生店門 ...

我估有都唔會講啦 層樓 你買咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我冇聽電台節目。
不過有啲人係容易見到,我唔係住喺附近,但係其實係街都會見到
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-9-13 08:38
我冇聽電台節目。
不過有啲人係容易見到,我唔係住喺附近,但係其實係街都會見到
...

通常佢地做d咩架

子爵府

micsin 發表於 18-9-13 08:37
我估有都唔會講啦 層樓 你買咩

下,講大環境咋喎? 你估你講一句 樓價會因為你而跌? 李嘉誠咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

love2talk 發表於 18-9-13 08:39
通常佢地做d咩架

我未讀幼稚園已經見到, 着白袍喺條街度,企喺度望住自己。 小學中學都見到,好少係一個實體,通常係一堆藍綠色。

侯爵府

激烈的海狗 發表於 18-9-13 08:40
下,講大環境咋喎? 你估你講一句 樓價會因為你而跌? 李嘉誠咩

講真 你唔講 樓價都係偏低 再講多2講 你話呢 否則 都唔會有人忌啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

聽電台節目有聽眾打上去話 成日夜晚聽到打齋聲,又話夜晚放工或個中學嘅女 見倒有白袍嘅物體呆企喺長生店門 ...

上環荷里活道文武廟嗰頭都有長生店,嗰頭都好多外國人住

夜晚行過好陰,有次真係聽到打齊啲打聲

子爵府

micsin 發表於 18-9-13 08:42
講真 你唔講 樓價都係偏低 再講多2講 你話呢 否則 都唔會有人忌啦

你高估咗

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-9-13 08:42
我未讀幼稚園已經見到, 着白袍喺條街度,企喺度望住自己。 小學中學都見到,好少係一個實體,通常係一堆 ...

嘩,望住會吾會跟住反屋企.
其實可以周圍走架咩.....吾會比x捉。
不過有d人話係心理作用

珍珠宮

長生店內會擺放等緊上位或排緊骨灰位嘅仙人嘅骨灰,點會唔陰!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

予其驚,不如去纸紮店問下有冇自保方法。見不見倒不是最重要,唔好俾佢跟佢你回家/上身才是最重要。

寶石宮

luppy 發表於 18-9-13 08:47
嘩,望住會吾會跟住反屋企.
其實可以周圍走架咩.....吾會比x捉。
不過有d人話係心理作用

我諗嗰次冇跟到返屋企。 有冇心理作用唔知,不過屋企人講番係我主動見到,然後講……我諗應該唔係作呱?!
之係都成日feel到或見到,有搵師傅。話係有陰陽眼,但係近年就少見咗

子爵府

我有個朋友女性,細細粒皮膚好白,對眼似王苑芝,化粧似日本嗰D娃娃咁, 佢喺殯儀館做接待員, 好耐之前話佢基本見到習慣, 更衣室/厠所/儀式禮堂/電梯內老是常出現. 佢見到慣但當睇唔倒擦身而過, 我朋友講笑話:『咪當佢地同事囉,不過大家唔交流之嘛』. 佢條命係揾師傅夾過話佢最適合做呢行,會揾倒錢. 所以佢大學畢業已入行. 佢講嘅野我地唔驚,仲聽倒入晒神.

子爵府

pomanlife 發表於 18-9-13 08:43
上環荷里活道文武廟嗰頭都有長生店,嗰頭都好多外國人住

夜晚行過好陰,有次真係聽到打齊啲打聲

聽節目聽得多上環好多....

伯爵府

回覆樓主

諗起紅磡條曲街都係好多花店長生店 夜晚仲多殯儀車

大宅

回覆樓主:

廿幾年前在必嘉街番工,有時收夜都會經隔離幾條街,反而唔識驚。我老闆話果度好一見發財

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

激烈的海狗 發表於 18-9-13 09:13
聽節目聽得多上環好多....

上環西環都好多

水晶宮

回覆樓主

港灣豪庭一樣貴到死,我估是因人而言,不是恐怖得咁緊要,除非時運低

大宅

回覆樓主:

我99走之前,話成日見到

首頁

尾頁

跳至