懷孕14週到17週重咗兩公斤,正常嗎?

熙斯
|

eva_blythe
|
熙斯 發表於 18-9-13 09:36

bb既size正常就放心啦,唔好太在意自己重得少,我由bingo到而家21w,都無重過,醫生都冇講d咩,就唔好太擔心啦
小驚
|
我由 Bingo 到而家 21wk 輕咗 3kg,醫生問都無問過我
Shinglo2018
|
我14 - 19weeks 重左2kg, 琴日去產檢,姑娘話我overweight 重左啲(sad)
黃家三少奶
|

全孕期重咗2磅,醫院全程冇講d咩,bb中碼就ok
熙斯
|

睇嚟咁多位之中我重得最多
方張師奶
|
熙斯 發表於 18-9-13 22:56
睇嚟咁多位之中我重得最多

大把人重得多過你無講唧。
pussykat
|
由有左到生得都係重左6kg,我本身44kg(未懷孕時),BB生出黎成3kg,正常就得
Connie_cat
|
我差唔多30週,重咗4磅左右,但係我本身有啲肥,重135磅,高154cm,懷孕初期已經知有妊娠糖尿,所以都好控制飲食
ngsiumai
|
回覆 熙斯 的帖子

i bingo 時 106lbs, now 20weeks. 115lbs
chingyee0210
|
黃家三少奶 發表於 18-9-13 15:16

好西利!重咁少,有無方法控制體重呢?
RubyYu07
|
只要bb size正常就得啦~我覺得你咁樣都好正常,三個星期重2 kg
RubyYu07
|
黃家三少奶 發表於 18-9-13 15:16

咁你胃口點樣啊?係咪食唔落?
黃家三少奶
|
RubyYu07 發表於 18-9-16 10:29
咁你胃口點樣啊?係咪食唔落?

小食多餐咋,仲中埋妊娠糖尿
淳熙媽咪
|
pussykat 發表於 18-9-13 23:21
由有左到生得都係重左6kg,我本身44kg(未懷孕時),BB生出黎成3kg,正常就得
...

點樣可以重得咁少?
haha748494
|
懷孕中期系重得快D,只要醫生無話特別,就唔洗擔心。
hamsterma
|

BB正常就唔怕,我仲重的犀利呀
RubyYu07
|
黃家三少奶 發表於 18-9-16 10:39
小食多餐咋,仲中埋妊娠糖尿

唔怪得啦,要控制飲食添!
黃家三少奶
|
RubyYu07 發表於 18-9-16 20:34
唔怪得啦,要控制飲食添!

本身已經食唔落嘢,孕初期反胃,孕中期好少少,不過食唔到濃味,孕後期個肚又頂住個胃又要控制埋糖尿,而家生完,完全唔使減磅,正呀!
RubyYu07
|
黃家三少奶 發表於 18-9-16 20:45
本身已經食唔落嘢,孕初期反胃,孕中期好少少,不過食唔到濃味,孕後期個肚又頂住個胃又要控制埋糖尿,而 ...

咁阿b出世時係幾多磅啊?