自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

baby彤 發表於 18-9-13 10:47
BB尼排出牙子,咬到一邊乳頭損左,夜晚忍痛照餵,發現BB便便有鮮血,可能乳頭出血,第二日停左餵奶,乳頭超 ...

係好痛,當佢出牙已經加固,所以我好快冇餵,佢自己都自動離乳

水晶宮

BB尼排出牙子,咬到一邊乳頭損左,夜晚忍痛照餵,發現BB便便有鮮血,可能乳頭出血,第二日停左餵奶,乳頭超 ...

BB便便有鮮血
唔會關你流血事掛
原裝出黎咩

呢個大件事過你搽藥膏喎

公爵府

回覆樓主

一咬就即刻哇一聲,推開佢個口,之後做到個樣好痛苦,同佢講no!痛痛!

但有機會寶寶會唔敢再食,不過由於天性關係,下一餐佢又會揾奶食,再咬就重覆以上動作,試多2次就唔會再咬。
佢地好聰明㗎,真係識聽。我b之後就無再咬過,係間唔中想用力咬,但我哇一聲之後,佢就即刻細力返。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 BKsquare 的帖子

醫生話有可能系哦

大宅

回覆 baby彤 的帖子

網站有地址的

珍珠宮

用自己手指尾“磅”住乳頭一齊入B B嘴。
手指骨“晾”住B B牙位就自然咬不落乳頭處。
你覺得B B吸得太肉緊,就缩乳頭出啲,温柔咁話下BB:“慢慢啦!细力些!”多一兩次,B B會學到用幾大力有奶奶啜,大太大力反而冇,就自然學精.....B B好醒的。

伯爵府

回覆樓主

我損過時bb 埋身後痾出嚟嘅便便係黑色
如果便便有鮮血唔關你損左事,帶bb 睇醫生穩陣d

別墅

趙元嵩 發表於 18-9-13 11:12
咬你時,要立刻用手指制止餵哺,同時態度要嚴厲的同BB講唔可以咬媽咪!
BB 很快會明白咬便無飯開的道理!
...

我都試过,work 架,bb 識聽

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

你流血bb 食左應該唔會便便出返鮮血,多多少少都會分解到少少、唔係鮮血色,最好帶bb 去睇醫生。
另外,搽幾層人奶係最快好,先一層、乾左再一層,如是者幾層咁樣,一定要等佢乾左先,如果唔係損左掂到衫、乾左會再整損。
同bb 講唔好咬,手指尾放bb 咀旁邊,一咬就阻止佢,同佢講咬就無得食。
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至